23 septembrie 2024
SportFotbal feminin/ Liga a II-a: „Pisicile” au început să zgârâie!

Fotbal feminin/ Liga a II-a: „Pisicile” au început să zgârâie!

Măgura 2012 a bifat prima victorie din campionat, trecând cu 3-1 de rivala Atletic Club Onix.
Zece etape. Atât i-au trebuit divizionarei B băcăuane de fotbal feminin, Măgura 2012 pentru a se bucura de prima victorie stagională. Așteptarea a meritat însă din plin. Și asta pentru că primul succes din 2021 a venit contra rivalei Atletic Club Onix 2010 Râmnicu-Sărat. Spre marea bucurie a „Pisicilor roșii”, dar și a susținătorilor lor, cu precădere Brigada Independent, care este alături de echipă indiferent de locație, vreme sau scor.

De data aceasta, toate au fost OK. Și locația, terenul propriu- stadionul „Lucrețiu Avram”, și vremea, cu soare și temperatură plăcută și, în special scorul: 3-1. Băcăuancele antrenate de Mihai Voicu au intrat bine în meci, deschizând scorul prin Anca Pintilie și rotunjindu-l apoi până la pauză prin Denisa Ștefana Fânaru. Oaspetele au redus din handicapp, însă ultima „zgârietură” a aparținut tot „Pisicilor”, care au fixat tabela grație liderei lor din teren, inimoasa Andreea Bujor „Bujorica”. Succesul este cu atât mai important cu cât el a fost obținut în condiții speciale.



Concret, Măgura 2012 nu a putut dispune, din motive medicale, de portărița titulară, motiv pentru care între buturi a fost retrasă Andra Cernat. Aceasta, care tocmai se obișnuise cu rolul de vârf, trecându-și, recent, numele pe lista marcatoarelor, a acceptat să acopere golul din poartă, chiar dacă-și petrecuse noaptea dinaintea meciului la spital, din cauza unei crize abdominale. „Andra a dat dovadă de spirit de sacrificiu, iar exemplul său a fost un factor motivator pentru restul fetelor. E o victorie importantă, care ne dă moral”, a explicat președintele Măgurii 2012, Cătălin Cojocaru.

„Într-adevăr, victoria cu Onix, una pe care o așteptam de multă vreme, le-a revigorat pe fete. Asta s-a văzut din plin și la antrenamentele din această săptămână”, a completat directorul sportiv al clubului, Iulian Răsloagă. În confruntarea cu Atletic Club Onix 2010 Râmnicu-Sărat, antrenorul Mihai Voicu a folosit următoarea formulă de echipă: Andra Cernat- Vasilica Ungureanu, Alina Trefaș, Amalia Aldea, Denisa Ștefana Fânaru, Anca Pinitilie, Alexandra Cojocaru, Petronela Nechita, Narcisa Zadea, Sabina Cojan, Andreea Bujor.

Pe parcurs au mai evoluat: Adina Cernat, Iuliana Pătrașcu și Larisa Hoborici. În etapa a 11-a a Grupei 3 din Liga a II-a,programată weekend-ul acesta, „Pisicile roșii” vor sta. Având în vedere că nu vor efectua deplasarea din intermediara de miercuri, de la Oradea, pentru jocul cu United Bihor, băcăuancele vor reveni pe teren pe 23 mai, în penultima etapă de campionat, atunci când vor primi vizita Politehnicii Timișoara.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img