23 septembrie 2024
SportVolei: CSȘ Bacău, certitudini și speranțe

Junioarele antrenate de Dumitru Matanie și Traian Șnel s-au calificat la turneul final al Campionatului Național, obiectiv spre care tinde și echipa de Speranțe pregătită de Ionuț Vasluianu

Volei: CSȘ Bacău, certitudini și speranțe

Trec anii, se schimbă generații, apar pandemii și dispar oportunități. Un singur lucru rămâne neclintit în ceea ce privește catedra de volei a Clubului Sportiv Școlar Bacău: apetența pentru performanță. O demonstrează jucătoarele și jucătorii promovați de club de-a lungul anilor, o parte ajungând pe scena Diviziei A1, sub tricolor sau chiar în fazele avansate ale cupelor europene. Și o întărește seria de calificări pe bandă rulantă marca CSȘ Bacău la turneele finale ale Campionatelor Naționale de profil. De aproape două decenii, an de an, Bacăul voleibalistic s-a luptat pentru medalii, indiferent că a fost vorba de fete sau băieți, juniori sau cadeți, Speranțe ori mini-volei. Iar 2021 nu putea face excepție de la regulă.

Prin urmare, echipa de junioare antrenată de Dumitru Matanie și Traian Șnel, doi dintre cei mai pasionați antrenori ai țării la nivel juvenil, va reprezenta CSȘ Bacău la turneul final. Un turneu care va reuni cele mai bune șase echipe ale țării: CTF Mihai I București, CSM București, Dinamo București, CSU Medicina Târgu-Mureș, LPS Cluj și, bineînțeles, CSȘ Bacău. Având în prim-divizionarele Mădălina Airoaie și Iulia Matanie principalele puncte de forță, băcăuancele s-au luptat pentru calificarea în Final 6 la turneul semifinal 1 derulat de vineri și până duminică pe teren propriu, la sala de sport a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”. Cu două victorii fără set pierdut, 3-0 (12, 13, 14) cu CSȘ Constanța și 3-0 (16, 16, 23) cu LPS Piatra Neamț și cu o înfrângere la limită, 2-3 (-18, -22, 20, 13, -7) în fața favoritei CTF Mihai I București, gruparea băcăuană s-a poziționat a doua, timbrând astfel biletele de participare în Final 6. În septetul de bază Mădălina Airoaie, Iulia Matanie, Ilinca Boboc, Ștefania Munteanu, Andreea Năstasă, Mara Tudorache și libero-ul Jaqueline Rusu, formulă completată de rezervele Bianca Cârnu, Maria Antălucă, Maria Cârnu, Timeea Ungureanu, Francesca Marian Hanganu și Smaranda Munteanu, gruparea pregătită de cuplul Șnel- Matanie a arătat că poate depăși inclusiv rigorile unei medii de vârstă scăzută. O nouă dovadă că valoarea nu așteaptă întotdeauna numărul anilor…



Iar dacă prezența junioarelor băcăuane la turneul final este o certitudine, în schimb calificarea echipei de Speranțe la un nivel similar are la bază… speranțe pe deplin justificate. Weekend-ul trecut, CSȘ Bacău și-a adjudecat primul turneu al Grupei A din cadrul Diviziei de Speranțe, câștigând toate cele trei jocuri disputate la Suceava: 3-0 (22, 14, 17) cu CSȘ Unirea Iași, 3-2 ( -19, 22, 14, -23, 13), cu gazdele de la ACS Kinder și 3-0 (14, 17, 20). Având în vedere suprapunerea competițiilor, antrenorul titular al Speranțelor băcăuane, Dumitru Matanie a fost nevoit să rămână în weekend la conducerea junioarelor pentru semifinala de pe teren propriu. În aceste condiții, cârma Speranțelor a fost preluată cu succes de Ionuț Vasluianu care a mizat la Suceava pe următorul lot: Teodora Busuioc, Teodora Casian, Andreea Fesan, Ioana Cuciurean, Sarah Ciubotaru, Alesia Dâscă, Miruna Godoci, Delia Dabija, Maria Nedejde, Ștefana Crăciun, Anastasia Niculescu și Ilinca Ciutescu. De notat absența, din motive medicale, a  titularei incontestabile, Ana Vintilă, dar și spiritul de grup al jucătoarelor băcăuane care, intrate pe teren cu un mesaj de solidaritate pentru colega lor („We fight for Ana”), au ținut să-i dedice seria de reușite de la Suceava.

În încheiere să amintim că, deși a pierdut cele trei meciuri susținute la turneul semifinal de la Tulcea, echipa de juniori a CSȘ Bacău antrenată de Eusebiu Țurcanu rămâne cu satisfacția unui parcurs bun și cu faptul că adversarele sale, CSȘ Tulcea, CSȘ Arcada Galați și CRF Mihai I București reprezintă nume grele în voleiul masculin.

„Am avut un weekend plin, cu echipe implicate pe trei fronturi și cu o splendidă calificare a junioarelor la turneul final. Toate acestea întăresc valoarea catedrei de volei de la CSȘ Bacău, puterea de muncă a copiilor și susținerea manifestată de părinți. Ca o completare, remarc cu deosebită plăcere prezența domnilor profesori Grapă, Păduraru și Șnel la meciurile de acasă ale junioarelor noastre, lucru care atestă atenția de care se bucură schimbul de mâine al voleiului feminin băcăuan”, a concluzionat directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img