18 octombrie 2024
SportBox / Cupa Onesti: Au urcat in ring

Box / Cupa Onesti: Au urcat in ring

Aproximativ 600 de onesteni au urmarit, sâmbata, intrecerile primei editii a „Cupei Onesti” la box, sport care a aratat ca este in renastere pe meleagurile trotusene. Organizata de catre Clubul Sportiv „Vointa” (recent infiintat) si Primaria municipiului Onesti la Sala Polivalenta „Nadia Comaneci”, gala de box a adus in ring sportivi de la cluburi din Cluj, Braila, Roman, Focsani, Piatra Neamt, Botosani si Gilau (jud. Cluj), care au luptat pentru trofeele puse in joc.
Clubul Sportiv „Vointa” Onesti s-a prezentat cu 9 pugilisti care au evoluat la copii, cadeti, juniori si tineret (vârsta lor fiind cuprinsa intre 12 si 18 ani). Primul boxer onestean care a urcat in ring a fost Emilian Doaga (categoria 30 kg) si el a reusit sa câstige la puncte in fata lui Andrei Minaca (Box Piatra Neamt). La cat. 40 kg, onesteanul George Tiron l-a invins pe Sergiu Gogu (Laminorul Roman), aceeasi performanta reusind-o si Andrei Ciubotaru in meciul disputat cu romascanul Leodor Buceanu. A urcat apoi in ring Adrian Cubanec (CS Vointa Onesti), care l-a avut ca adversar pe Alexandru Lazar (CS Botosani) intr-un meci in care diferenta a fost facut de experienta; Lazar practica boxul de 4 ani si jumatate, in timp ce sportivul onestean de doar patru luni, astfel incât botosaneanul a câstigat la puncte.
Un sportiv de peste Prut, Andreian Barbieru, a impresionat si i-a convins pe arbitri ca este invingator in fata lui Constantin Asaftei (CS Botosani), iar intr-un alt meci de calibru, Costel Petriceanu (foto) l-a depasit prin abandon in repriza a III-a pe braileanul Bogdan Neagu. Onesteanul Ionut Maftei (juniori) nu a tinut cont de sfaturile cum sa adopte lupta cu adversarul sau, Andre Nicorescu (Piatra Neamt) si a incasat o lovitura puternica, fapt care l-a determinat pe antrenorul sau, Constantin Gherasim, ca sa arunce prosopul in ring in prima repriza. La categoria 60 kg, tineret, Alexandru Apostol, o speranta de viitor a boxului onestean, a câstigat in fata lui Alexandru Grigoras (Box Piatra Neamt).
Cel mai spectaculos meci al competitiei a fost cel disputat intre Marius Anton (CS Vointa Onesti) si Dragos Gheonea (la categoria 81 kg), sportivul onestean câstigând aceasta intâlnire fara dubii. La eveniment au fost prezenti si membrii fondatori ai CS „Vointa” Onesti, Marcel Colpos, Mihai Andrei Sargu, Constantin Chelaru, Sergiu Andrisca (fost boxer) si Vlad Popescu.





spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img