Toți oamenii își doresc la un moment dat în viața lor o lume mai bună în care să trăiască. Dar nu fac nimic pentru asta.
Păi, ce ar fi de făcut, cum ar trebui să rezolvăm acest aspect? Răspunsul căutat este foarte evident, ba chiar este atât de evident încât nu îl vedem, de cele mai multe ori, suntem ”orbi” în fața lui, din cauză că ne-am obișnuit să ne plângem că ne dorim ceva inaccesibil, că avem un obiectiv pe care nu-l putem atinge, că vrem un ceva intangibil, cum s-ar zice. Apoi ieșim repede din starea de căutare și revenim la monotonie, la zona noastră de confort, și renunțăm să mai încercăm, ori pur și simplu ne păcălim singuri, cu vorbele proprii, ne punem singuri piedici sau ne mințim singuri.
Și, totuși, ce e de făcut să depășim acest prag? Ce trebuie să facem? Cum? Care este ”de ce”-ul nostru, acel ”de ce” la care să avem un răspuns venit din interiorul sufletului? Aceste întrebări, dacă ni le adresăm, sunt bune călăuze către lumină, către reușită.
De exemplu, să spunem că ne dorim să avem un Pământ frumos, vrem ca locul în care trăim să fie mai curat, mai plin de flori și de copaci roditori. Mai ”verde”, într-un cuvânt. De ce? Pentru a avea sănătate, deoarece copacii ne dau oxigenul esențial pentru a respira. Așadar, înseamnă că trebuie să luăm măsurile necesare. Începem prin a găsi oamenii potriviți, care își doresc același lucru ca și noi. Apoi începem reciclarea deșeurilor și plantarea copacilor, florilor, pentru că ele ne dau nouă viaț, în schimbul atenției noastre. Ajutând planeta să fie mai verde, noi devenim mai sănătoși, bolile dispar și astfel ne putem întoarce la realitatea vieții pe care ne-o dorim.
Clipa aceasta de ”iluminare” e practic momentul perfect să începem construcția fiecărui palier al lumii noastre, exact așa cum ne dorim noi ca el să fie. Să începem să aducem la viață ”Utopia”, acel loc bun, magic, care momentan este inexistent, un loc ce va urma să fie noua noastră lume, mai bună, în care noi începem cu eliminarea greșelilor comise până acum și concepem ceva cu totul nou – O lume mai bună în care cu toții ne iubim și luptăm pentru bunăstarea planetei noastre! O lume perfectă creată de imperfecți ce iubesc natura și luptă împreună! Vrei să faci parte și tu din lumea noastră mai bună?
Maria-Alexandra Vaman, 12 ani, elevă în clasa a VI-a A, la Școala Gimnazială „Dr. Al. Șafran”, membră a Cercului de Jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău