23 decembrie 2024

Protocolul înspăimântării naționale

Mii de oameni au ieșit în stradă, înfuriați de cazul unei femei care a fost transportată în carantină imediat după ce a născut, alături de bebelușul ei. Femeia a fost diagnosticată cu COVID-19 la scurt timp după naștere. Imediat a fost „ridicată” din spital, fără să fie îmbrăcată cu haine groase și dusă în carantină, alături de bebelușul ei. Imaginile cu femeia care iese din maternitate în papuci, cu haine subțiri pe ea, la minus 20 de grade, au fost difuzate de o televiziune din Mongolia. Șeful Comisiei Naționale de Urgență, responsabil cu strategia țării în lupta cu COVID, și-a dat demisia împreună cu Ministrul mongolez al sănătății după ce public, ultimul, și-a cerut scuze populației. Asta se întâmpla în luna ianuarie a.c. La ei nu au fost morți incendiați în spitale, morți la ATI din lipsă de oxigen ori morți din cauza tratamentului medical inadecvat.

Domnul Arafat se simte în continuare foarte bine, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este la rândul său sănătos politic și a făcut anunțul săptămânii trecute. Adică nu-și cere scuze pentru morții goi, vârâți în gropile stropite cu var, ca porcii ori păsările ucise pentru prevenirea focarelor de gripă porcină ori aviară. (Pentru cine nu a înțeles, decimarea păsărilor și porcilor din anii trecuți a fost anunțul preludiului pe care îl trăim acum. A se vedea știrile/prognozele panicarde din presa de atunci , similare celor de acum.) În marea sa mărinimie, domnul ministru a făcut o concesie, a căzut de comun acord cu reprezentanții tuturor cultelor ca bolnavii să poată fi vizitați la spital de rude sau preoți. Voiculescu chiar a afirmat că niciodata morții nu ar fi trebuit predați familiei în saci, că legea nu prevede așa ceva. Mai exact, cităm:,,Nu există nici o prevedere a ordinului de ministru că oamenii nu pot fi îmbrăcați.” Să înțelegem din declarația înaltului oficial că în toată această perioadă profanarea tradiției și a celor morți a fost o mascaradă de care autoritatea ministerului Sănătății nu este responsabilă?



Iată ce spune Ordinul M.S. Nr. 570/2020 din 6 aprilie 2020 privind Protocolul specific privind managementul în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus (SARS-CoV2) în anexă: „2. Măsuri care privesc transportul decedatului din secţia de spital către morgă ….  Cadavrul va fi aşezat într-un sac impermeabil dublu şi ermetic închis cu fermoar şi va fi pulverizat cu produse biocide tip TP22 (pe bază de formol). …. Transportul cadavrului către morgă de la nivelul secţiei din unitatea sanitară în care s-a produs decesul se face în sac închis ermetic. …” Din declarația domnului ministru înțelegem că Ordinul 570 a fost interpretat greșit de medici. Adică defunctul, fie se pulveriza cu substanțe biocide pe hainele cu care era îmbrăcat, fie era dezbrăcat, pulverizat cu substanțe pe corpul gol iar mai apoi îmbrăcat La pct.6 din anexă referitor la alte cauze (suspecte) de deces ce impun autopsiere norma spune: „Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare şi nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.” Și în conținutul aceluiași pct. 6 spre final se completează cu următoarea prevedere: ,,Înhumarea cadavrelor confirmate cu infecţie cu COVID-19 se va face în aceleaşi condiţii de înhumare impuse persoanelor decedate de alte cauze. Practic acest ultim text impune uniformizarea normei, adică morții se îngroapă goi, înfoliați în saci de plastic. Dar domnul ministru nu știe ori ne minte, în ambele cazuri e mai mult decât impardonabil.

De fapt acest Ordin 570 face parte din panoplia aberațiilor legislative destinate înspăimântării populației. Doar ieșirea în stradă a maselor a mai mișcat ceva în sistem, nu vreun oarecare sentiment de compasiune ori empatie sau inteligență. Morții sunt tratați ca și cum ar fi creuzetul nesfârșitelor hoarde de viruși letali. Și pentru a nu se identifica incidența reală a deceselor COVID, același ordin prevede în primul alineat din anexă că: „În cazurile spitalizate pentru care în perioada internării în unitatea sanitară se confirmă (reconfirmă) diagnosticul de infecţie cu noul coronavirus (SARS-CoV2), evoluţia fiind urmată de deces, autopsia anatomo-patologică a cadavrului … nu mai este necesară şi este de evitat din cauza riscurilor de transmitere a bolii infectocontagioase…” În lipsa autopsiei, orice potențială culpă medicală (fie a medicului, fie a sistemului) nu mai poate fi identificată. Dar oare, la ce RISCURI se referă norma?

,,Planul de măsuri din martie 2020 pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19”, (abrogat între timp), la cap. VIII privind evaluarea riscului personalului medical expus la pacienții cu infecție COVID-19 și modalitatea de răspândire, spunea că: „1.De la o persoană la persoană (infectarea n.n.) este similară cu transmiterea altor virusuri respiratorii, în principal prin picăturile produse de persoana infectată răspândite prin tuse sau strănut. 2. Prin atingerea suprafețelor contaminate, deși nu este demonstrat încă…” Și nedemonstrat a rămas.

Conform ultimilor studii făcute publice săptămâna trecută, cel mai bun mod de decontaminare este apa și săpunul, iar contactarea unui virus de pe suprafețe are o incidență de 1 la zece mii, adică aproape inexistentă, întrucât virusul e ucis de lumina solară (??!!!) Vă amintiți, vara trecută regula era să purtăm mască pe plajă. Numai că, adevărul oficial uneori de-a dreptul irațional, e impus cu forța, ori cu persuasiune. Opinia contrară, urmată de conduită, poate fi sancționată și penal. Conform tradiției, de circa un an, în România, mesajele privind fataliatea virusului SARS-CoV-2, care ar trebui să ne înspăimânte, sunt demolate de statistici. (Poate de aceea este o bătălie pentru a desemna la INSP un director care să asculte și alte ordine decât cele impuse de fișa postului, respectiv, cosmetizarea datelor.)

Cum cele mai concludente opinii sunt cifrele, să facem o scurtă analiză. Rata anuală a deceselor în România este în mod constant situată între 240 și 260 de mii de persoane. Statisticile arată ca în Romania: în 2017 am avut 261.745 de morți, în 2018 cca. 263.463, (a se vedea Evenimente demografice ); iar în 2019 cca. 259.800 decese. Dacă ne uităm la datele INS, în 2020 în România au fost înregistrate 260.595 de decese. A se vedea aici (la care se adaugă diferența din lunile speciale din noiembrie și decembrie)

Concluzie cinică: în 2020 guvernanții pot raporta la OMS, cu mândrie neomarxistă, îndeplinirea planului anual la morți. Au decedat în 2020 cu 795 mai mulți români decât în 2019.

Autocritică: în anul 2020 au fost cu 1.150 mai puțini morți decât în anul 2017 (!!!) și cu 2.868 mai puțini decedați decât în anul 2018. (???)

Directive de viitor: spitalele universitare și abulatorii rămân închise în proporțiile stabilite, așa cum s-a procedat și în 2020…. conform Ordin M.S. nr. 555/2020 modificat, privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus pct. 1: ,, Se reduc cu până la 80% internările programate, precum intervenţiile chirurgicale programate pentru pacienţii cronici în unităţile sanitare cu paturi din centrele universitare, şi până la 50% faţă de luna februarie activitatea din ambulatorii…” Combinat cu efectul specific al vaccinurilor și ,,măsurile serioase” de combatere a COVID poate vom avea mai mult succes în 2021!

Jr. Adrian M. Ionescu



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img