21 octombrie 2024
ActualitateBani mai puţini pentru bilete la tratament balnear

Bani mai puţini pentru bilete la tratament balnear

Suma alocată pentru subvenţionarea biletelor de tratament balnear destinate pensionarilor şi asiguraţilor în sistemul public de pensii va fi mai mică anul acesta faţă de fondurile rezervate în 2020. Astfel, pentru 2021 Guvernul României alocă 200 milioane lei faţă de 370 milioane lei, suma care a fost stabilită în Legea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2020. Decizia este justificată de către conducerea Ministerului Muncii prin faptul că anul trecut s-au cheltuit numai 120,7 milioane lei, respectiv o treime din suma alocată.

Referindu-se la aceasta, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat: „Din cauza pandemiei Covid-19, anul trecut gradul de ocupare a fost de doar 40 la sută, ceea ce înseamnă 67.000 bilete valorificate (…) Pentru 2021, an în care se menţin anumite condiţionări ale pandemiei, o alocare cu peste 60 la sută mai mare decât suma folosită în 2020 este una realistă şi acoperă nevoile de tratament ale pensionarilor”.



Într-adevăr, anul trecut, de teama de a nu contracta virusul Covid-19, foarte mulţi pensionari şi din judeţul Bacău au renunţat la biletul repartizat. Dar între timp, cei mai mulţi dintre pensionarii judeţului s-au vaccinat anticovid, parte dintre ei şi în ideea de a merge într-o staţiune. Câţi vor avea acest noroc, în noile condiţii, rămâne de văzut. Cert este că în 2021 vor fi distribuite în judeţe 103.000 bilete, în total, care vor fi împărţite în 17 serii, ultima urmând să înceapă în 2 decembrie, data de plecare în staţiune.

Anul trecut au fost 19 serii, primele bilete fiind repartizate cu peste o lună mai devreme decât în acest an. În 2021 prima serie de beneficiari a plecat în staţiune în data de 23 martie.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img