27 septembrie 2024
SportHandbal masculin/ Liga Zimbrilor: În sfârșit, deasupra liniei

CSM Bacău a obținut luni seara, o victorie mare în fața Politehnicii Timișoara ce i-a permis să urce pe locul 12.

Handbal masculin/ Liga Zimbrilor: În sfârșit, deasupra liniei

Cu un start de sezon dezastruos, influențat decisiv de meciurile pierdute la masa verde, din cauza infectărilor cu Covid-19, prim-divizionara de handbal masculin CSM Bacău reușește, în sfârșit, să urce deasupra liniei retrogradării. Preluată la începutul lui decembrie de Sandu Iacob, gruparea băcăuană a ajuns, sub comanda noului antrenor, la cinci victorii din șase jocuri disputate. Ultimul succes, care îi duce pe „CSMei” pe locul 12, a fost repurtat luni seara, la Baia Mare, în etapa a 19-a a Ligii Zimbrilor: 30-26 (14-14) contra echipei de pe locul 6, Politehnica Timișoara.

Cu un lot restrâns din motive medicale, dar fără nicio absență importantă la nivelul oamenilor de bază, timișorenii au avut în față o echipă băcăuană care, deși nu a putut conta pe titularii Saldatsenka și Serhel și nici pe Iordachi, s-a motivat exemplar și, beneficiind și de resurse utilizate inteligent de pe bancă, a întors soarta unui meci care începuse sub semnul lui Poli. În fapt, gruparea de pe Bega a condus ostilitățile vreme de mai bine de o repriză. Fără gol marcat din acțiune în primul sfert de ceas, „CSMeii” au fost conduși cu 5-1, dar au egalat la 7 în minutul 19. Apoi s-a mers cap la cap până în min. 38, când Poli și-a creat un avantaj de două goluri, 20-18, prin reușitele lui Monteiro și Caba. A fost momentul în care Timișoara a început să cedeze fizic, iar echipa antrenată de Sandu Iacob să apese pe accelerator, înscriind patru goluri în tot atâtea minute prin Gabi Bujor și Târzioru și întorcând rezultatul în favoarea sa: 22-20. Chiar dacă bănățenii s-au apropiat în două rânduri la un gol (21-22, min. 43 și 22-23, min. 47), finalul a fost de marcă băcăuană. Trei reușite ale lui Sretenovic și câte una a lui Rotaru, Gabi Bujor și Crnoglavac au îndreptat partida către un success băcăuan dătător de speranțe.



„Un meci complicat din cauza presiunii creat de poziția noastră din clasament, un meci început cu mult trac – lipsa jocurilor, fie ele și amicale punându-și amprenta – dar un meci câștigat pe deplin mertitat grație constanței și resurselor fizice. E o victorie care ne ajută mult și moral- am întâlnit o echipă aflată conjunctural pe locul șase- dar mai ales sportiv din moment ce urcăm deasupra liniei. Mai avem de tras, dar suntem pe drumul cel bun, iar momentan, ne bucurăm de această victorie foarte importantă”, a declarat antrenorul CSM Bacău, Sandu Iacob.

Acesta a mizat pe următoarea formulă de echipă: Freiwald, Rusu, Tamaș- Crnoglavac 7 goluri, G. Bujor 6, , Sretenovic 6, Târzioru 5, Coric 2, Rotaru 2, Păunică 1, M. Bujor 1, Capotă, Gal, Huta, Stănică, Murariu. Pe 1 aprilie, de la ora 16.00 (în direct pe TVR2), CSM Bacău va întâlni, la Sfântu-Gheorghe, fosta echipă a lui Sandu Iacob, Steaua, într-un joc din etapa a 20-a, pentru ca a doua zi, de la ora 13.00, să dispute restanța din etapa a 18-a cu Minaur Baia Mare.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img