21 septembrie 2024
EconomieIMM Leasing: Ajutor pentru cumpărarea de echipamente și utilaje, până la sfârșitul...

IMM Leasing: Ajutor pentru cumpărarea de echipamente și utilaje, până la sfârșitul anului

Până la sfârșitul anului, firmele băcăuane care au fost afectate de pandemie pot accesa mai multe programe de susținere din partea statului. Unul dintre acestea este IMM Leasing, schemă de finanțare prin care se acordă garanţii de stat pentru finanţările de tip leasing financiar, destinate achiziţionării de echipamente și utilaje.

Împreună cu alte măsuri luate în vara lui 2020, în contextul crizei sanitare, IMM Leasing face parte din planul de relansare economică, stabilit de Guvern. De altfel, această schemă de finanțare este concepută după modelul programului IMM Invest, statul obligându-se să garanteze „finanțarea de tip leasing acordată de societatea de leasing financiar, iar beneficiarul programului își asumă obligația să ramburseze statului sumele datorate, ca urmare a executării garanției de către finanțator, în situația producerii riscului de credit”. Poate obține aceste susțineri din partea statului orice societate sau societate cooperativă, societate agricolă, cooperativă agricolă de producție, persoană fizică autorizată, întreprinzător titular al unei întreprinderi individuale sau întreprindere familială, autorizate potrivit dispozițiilor legale în vigoare, asociație sau fundație nonprofit care desfășoară activități economice.



Garanții de maximum 5.000.000 lei

Prin acest program, se urmărește stimularea dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii și a întreprinderilor afiliate care au un număr egal sau mai mare de 250 de angajaţi.

Practic, prin IMM Leasing, se acordă garanţii de stat, de cel mult 80% din valoarea finanţării, exclusiv dobânzile, comisioanele şi alte cheltuieli aferente finanţării garantate, pentru achiziţia, în cadrul unei operaţiuni de leasing financiar, de echipamente IT şi tehnologia informaţiei, sau de maximum 60% din valoarea finanţării (exclusiv dobânzile, comisioanele şi alte cheltuieli aferente finanţării garantate) pentru achiziţia, în leasing, de utilaje şi echipamente tehnologice sau vehicule pentru transport mărfuri şi persoane (doar pentru vehiculele utilizate în scop comercial). Sprijinul total cumulat poate fi de maximum 5.000.000 lei.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img