Final de proiect la Scoala Comerciala si de Servicii
„Oportunitati noi pentru integrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Bacau”. Astfel se intituleaza un proiect, ajuns acum la final, derulat de Fundatia Scoala Comerciala si de Servicii Bacau. Acesta a primit cofinantare din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane.
110 de someri au absolvit cursurile gratuite de calificare organizate de Fundatia Scoala Comerciala si de Servicii Bacau, printr-un program cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane. Aflat la final, proiectul, intitulat „Oportunitati noi pentru integrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Bacau”, a fost prezentat si partenerilor cu care s-a lucrat . „Am avut cursuri de calificare de nivel I, II si III, in meserii cautate in prezent de agentii economici. In cadrul acestui proiect am avut contracte cu formatori, specialisti de performanta. Toate meseriile alese, greu de dus la capat, in care am asigurat tot ce este necesar, de la materiale de lucru, pâna la aparatura si echipamente specifice. Am lucrat cu 6 formatori pentru instruirea teoretica si 12 formatori pe instruirea practica, unde s-a lucrat pe semigrupe”, a precizat Maricica Sova, directorul general al Fundatiei Scoala Comerciala si de Servicii Bacau.
10 la suta dintre absolventi au fost deja angajati
Proiectul a avut ca obiectiv general asigurarea unor noi oportunitati de acces si mentinere pe piata muncii pentru somerii din judetul Bacau, prin implementarea unui program integrat de formare profesionala, consiliere si asistenta in cautarea unui loc de munca. Au participat someri cu vârste intre 16 si 24 de ani, dar si cei peste 45 de ani, pentru calificarile cosmetician, ingrijitor copii, ingrijitor batrâni, frizerie-coafor, operator introducere si validare date, lucrator in comert. Dintre absolventi, peste 10 la suta au reusit sa se si angajeze, iar alti 4 si-au deschis propria afacere. Cursantii au beneficiat atât de pregatire teoretica, dar si de multe ore de pregatire practica, de activitati suport de informare si consiliere profesionala, asistenta in planificarea carierei si mediere pentru ocuparea unui loc de munca.
Proiect de peste 1.900.000 lei
„Noi continuam sa calificam someri, dar si persoane care vor sa se califice intr-un anumit domeniu. Asa ca mergem pe cursuri de coafor-frizer, manichiurist – pedichiurist, informatica, contabilitate, cosmetician, lucratori in comert. Programele noastre de intruire si formare profesionala continua, pentru ca aceasta este si activitatea fundatiei, de fapt”, a mai declarat Maricica Sova. Proiectul „Oportunitati noi pentru integrarea pe piata muncii a somerilor din judetul Bacau” s-a derulat pe durata a 24 de luni. Valoarea totala a fost de 1.925.550 lei, din care peste 1.800.000 a reprezentat asistenta financiara nerambursabila.