19 septembrie 2024
SportChiar nu te oftica, bai, Romica?

Chiar nu te oftica, bai, Romica?

Fotbal, Cupa României / FC Botosani, cu legiunea bacauana de la FCM in teren si pe banca tehnica, a eliminat Vasluiul cu 1-0

Dupa ce acum o saptamâna a incasat patru goluri de la Edi Tismanaru, jucator pe care l-a refuzat in vara, miercuri, echipa Primariei Bacau, Sport Club a mai primit o palma. De data aceasta, de la distanta, dar la fel de dureroasa. FC Botosani, formatie in fata careia Sport Club a cedat la penalty-uri in faza a cincea a Cupei României, a reusit performanta “saisprezecimilor”, eliminând-o cu 1-0 pe FC Vaslui! Partida, jucata chiar la Vaslui, a fost decisa de golul unui jucator care a evoluat timp de trei sezoane (2000- 2003) la FCM Bacau: Valeriu Bordeanu. Intrat pe teren in minutul 60, Bordeanu a marcat la prima atingere de balon, printr-un sut de la distanta



Jumatate de echipa

Vali Bordeanu nu este insa singurul fost component al “galben-albastrilor” care face furori la Botosani in acest sezon competitional. Pe banca tehnica a botosanenilor se afla cuplul Cristi Popovici – Marius Gireada, care a dus pe FCM Bacau pe locul 5 la finalul editiei 2011-2012 a ligii secunde. Totodata, FC Botosani a aliniat miercuri, in meciul de Cupa cu Vasluiul, nu mai putin de cinci jucatori veniti in vara de la FCM Bacau: portarul David Stamatin, fundasul Ionut Ursu, mijlocasii Catalin Vraciu si Geo Taban si, intrat in repriza secunda, atacantul Gabi Boghian.

Performanta si contraperformanta

Toti acestia isi puteau continua activitatea in Bacau, daca Primaria si Consiliul Local ar fi acceptat in vara oferta lui Dumitru Sechelariu de a o prelua pe FCM Bacau. O alta varianta ar fi fost ca Boghian & Co sa fie transferati de catre echipa primarului Romeo Stavarache, Sport Club. Stavarache si conducerea SC-ului au preferat insa sa aduca, la fel ca si in anii precedenti, jucatori “no name” de prin alte parti. Rezultatele se vad: in timp ce Botosaniul, cu legiunea bacauana pe banca si in teren, elimina Vasluiul in Cupa si trage la promovarea in A, Sport Club ia bataie dupa bataie in C.

Amintiri de aur

“Sigur ca am fi preferat sa ramânem in Bacau, insa daca nu s-a putut, am mers acolo unde am fost doriti. Speram sa continuam pe aceasta linie la FC Botosani”, a declarat Cristi Popovici, care a dezvaluit cum si-a motivat jucatorii inaintea partidei cu Vasluiul lui Porumboiu: “Le-am povestit baietilor despre cum am batut pe Steaua cu 5-1, in Ghencea, pe vremea când eram jucator la Bacau. Le-am spus ca astfel de meciuri, in care pornesti cu sansa a treia, te pot face cu adevarat mare daca, intr-adevar, crezi in tine”. Asa cum Botosaniul a crezut si crede in niste bacauani carora Romica Stavarache le-a dat cu flit.

Rezultatele inregistrate marti si miercuri in Cupa
Petrolul Ploiesti – Damila Maciuca 2-0, Dinamo – Vointa Sibiu 2-1 (1-1 dupa 90 de minute), Soimii Pâncota – Concordia Chiajna 2-3, Ceahlaul – Gloria Bistrita 4-0, ACS Berceni – CFR Cluj 0-2, FC Brasov – Farul Constanta 1-0, FC Vaslui – FC Botosani 0-1, CS Turnu-Severin CS Mioveni 2-1, Pandurii Târgu-Jiu – FC Zagon 7-1, Delta Tulcea – Universitatea Cluj 2-1, Gaz Metan Medias – FC Caracal 2-1, Sportul Studentesc – Otelul Galati 0-1.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img