De multă vreme nu s-au mai auzit glasuri de copii pe holurile școlilor, instituții care au avut foarte mult de suferit de pe urma pandemiei. Suntem pe timp de vacanță iar veștile bune cu privire la revenirea copiilor în bănci, din 8 februarie, nu rămân fără ecou în rândul cadrelor didactice de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău.
Rumoare în rândul dascălilor de aici, simțindu-se, în același timp, un entuziasm cu totul altfel. Este și firesc, mai ales că în aceste zile s-a încheiat un capitol important dintr-un proiect ce schimbă fața colegiului. Este vorba de „2021-Școala Visurilor Noastre”, un proiect care are drept scop realizarea unui design interior, în conformitate cu particularitățile de vârstă a elevilor.
În urma demersurilor întreprinse de cei 18 profesori coordonatori și cu sprijinul altor 8 dascăli parteneri, cadrele didactice din „Pedagogic” au reușit să schimbe „fața” ponosită a corpului C din campusul colegiului, acolo unde sunt 13 săli de clasă dedicate elevilor din ciclul primar, dar și un nivel de grădiniță unde „studiază” 130 de copii.
Renovarea, după cum ne-a spus prof. Dorel Nistor, director adjunct al colegiului, a început cu amenajarea unei săli de mese pentru copiii din ciclul preșcolar, sală care a fost reabilitată din temelii. Și holul grădiniței s-a bucurat de „haine” noi, pereții fiind zugrăviți după care au fost pictați în tonul vârstei, tema fiind 101 Dalmațieni.
Și celelalte holuri au beneficiat de tratament preferențial, acolo unde au fost scoase lambriurile vechi de zeci de ani, s-a zugrăvit și s-a redecorat, totul fiind acum într-o notă prietenoasă. Lucrările au început în noiembrie anul trecut, iar miercuri, 3 februarie, a avut loc o așa zisă inaugurare. Momentul a fost marcat în prezența prefectului de Bacău, Sorin Ailenei, fost elev al Colegiului Pedagogic în ciclul primar și care a și predat aici, precum și a primarului Lucian Stanciu Viziteu. Întâlnirea nu a fost una pompoasă și nici cu prea mulți invitați, tocmai pentru a se respecta condițiile sanitare impuse de criza sanitară.
„Am avut front de lucru, și pe lângă implicarea voluntară a cadrelor didactice, frontul de lucru a fost cu precădere pentru personalul nedidactic care a avut o încărcare de 100% a programului. Financiar, proiectul a fost susținut din fonduri proprii dar și cu sprijinul cadrelor didactice”, a declarat prof.Daniela Bejan, directorul Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” Bacău.
Tot ca o noutate, Colegiul Pedagogic se poate mândri cu un nou laborator de informatică, banii pentru această realizare venind de la municipalitate, laboratorul fiind dotat cu 25 de calculatoare noi, trei imprimante și trei laptopuri. După aceste reușite, managementul unității de învățământ băcăuane își îndreaptă atenția spre următoarele obiective: reabilitarea corpului B și a corpului D, adică internatul școlii, clădiri care acum sunt la nivelul anilor ’70-’80.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.