28 septembrie 2024
OpiniiEditorialPro și contra vaccin

Pro și contra vaccin

„Hai, salut, meștere! Ce faci, te vaccinezi?”. „Trebuie?”. „Ar trebui”. „De ce?”. „Cum de ce? Ca să te imunizezi”. „Funcționează?”. „Da”. „De unde știi?”. „Așa spun specialiștii”. „Unii. Alții zic însă că nu”. „Sunt minoritari. Marea majoritate a specialiștilor susțin însă că funcționează. Eu după ei mă iau”. „Adevărul e că nu te poți lua după nimeni. Nici după ăia, nici după ăștilalți”. „Cum așa?”. „Păi, de la începutul începutului virusul ășta i-a băgat pe toți specialiștii în cofă”.

„Da, dar vaccinul îi vine de hac”. „O luăm de la capăt?”. „Nu, doar trebuie să-i punem capăt. Iar vaccinul o poate face. Studiile demonstrează că e eficient”. „Bun, să acceptăm că-i eficient. Dar oare are efect și asupra noilor tulpini? Cea britanică? Cea braziliană? Cea sud-africană?”. „S-ar putea, chiar nu știu ce să spun”. „Și nu știu sigur nici specialiștii”. „OK, ai dreptate, dar nici nu e sigur că nu ar avea efect. Eu zic că trebuie să ne vaccinăm”. „Eu zic că nu”.



„Acum te întreb eu: de ce nu?”. „Pentru că nu sunt sigur sută la sută în privința vaccinului”. „Ca eficiență împotriva Covidului-19?”. „Ca eficiență împotriva Covidului 19, cu toate mutațiile sale, dar nu numai. Cine îmi garantează că, vaccinându-mă, nu devin mai expus altor maladii?”. „Corect, nu ai de unde să știi, dar crezi că i-ar fi dat drumul pe piață dacă ar fi fost așa cum zici?”. „Au dat ei drumul pe piață virusului, așa că, de ce ar…”. „Stai, stai, că acum ne ducem în altă zonă. M-am săturat de conspirații. Nu că totul ar fi cușer, dar dacă despicăm firul în patru, nu ajungem nicăieri. Cum, de altfel, e posibil să nu mai ajungi nicăieri și dacă refuzi să te vaccinezi”.

„Adică?”. „Adică, fără vaccin să nu te mai primească niciunde”. „În străinătate?”. „În străinătate, dar și în țară”. „Și dacă rămân singurul om din toată lumea care nu se vaccinează, ce pericol mai reprezint? Voi toți ceilalți veți fi vaccinați, așa că, în cazul în care eu mă îmbolnăvesc, nu vă pot molipsi și pe voi”. „Băi, știi că ai dreptate? Și mai știi ce? Nu mă mai vaccinez nici eu. Să fim doi”. „Uite că vine și amicul nostru. Poate-l convingem și pe el”. „Stai că de data asta îl întreb eu”. „Bun, întreabă-l”. „Hai, salut, mestere! Ce faci, te vaccinezi?”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img