Pentru populația din a II-a etapă de vaccinare împotriva COVID-19, în special persoanele peste 65 de ani, cei cu boli cronice, dar și personalul din domenii-cheie, cum ar fi cel din sistemul de învățământ, în acest moment, la nivelul județului sunt disponibile DOAR 3 centre de vaccinare.
„Este vorba despre centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Județean Bacău, deschis încă din prima etapă de vaccinare, dar care acum este funcțional și pentru persoanele din a II-a etapă, de centrul de vaccinare din Moinești, de la Complexul de Servicii Sociale, și de încă un centru de vaccinare deschis, acum, la Muzeul de istorie din Onești.” Dr. Mihaela Arim, director executiv Direcția de Sănătate Publică Bacău
Așadar, doar în aceste centre se pot adresa în prezent acele persoane programate în etapa a II-a de vaccinare anti-COVID 19.
„Noi am amenajat și alte centre, dar încă mai lucrăm la lista de cadre medicale. Deocamdată am deschis centrul de vaccinare de la Muzeul de istorie, unde sunt 4 puncte de vaccinare, în funcție de programări și de cum ne sunt distribuite dozele de vaccin. Sunt implicați medici și asistenți medicali de medicină școlară, dar și din rețeaua medicinei de familie. Vor mai fi alte patru puncte de vaccinare la Baza Sportivă Onești”, ne-a declarat Daniel Spânu, secretarul Primăriei Municipiului Onești.
După cum am scris deja, funcțional este și Centrul de vaccinare din Moinești, încă de pe 18 ianuarie, unde se imunizează zilnic circa 60 de persoane.
În județ au mai fost stabilite și alte centre de vaccinare, care urmează să devină funcționale, cel mai probabil, de luna viitoare, respectiv în:
- Oraș Comănești: în Clădirea Centrul nr. 5;
- Oraș Buhuși: la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan”;
- Oraș Tg. Ocna: la Centrul Balnear „Parc Măgura”;
- Oraș Dărmănești: la Căminul Cultural;
- Comuna Sascut: în Clădirea S.C. SEPRAG S.R.L. – SALON LUX;
- Comuna Parincea: în Căminul Cultural;
- Comuna Podu Turcului: la Sala sport a Liceului Tehnologic „A. Vlahuță”.
Rămân deschise în continuare și cele 6 centre de vaccinare care s-au amenajat încă din prima etapă de imunizare, cea în care au fost programate cadrele medicale, respectiv cele din Spitalul Județean de Urgență Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie Bacău (unde e vaccinat, pe lângă personalul din spital, și personalul de la Ambulanță, dar și cel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență), Spitalul Municipal de Urgență Moinești, Spitalul Municipal Onești, Spitalul Orășenesc Buhuși și Spitalul Orășenesc Comănești. Aici încă se mai fac vaccinuri, deja se administrează și rapelul pentru cei vaccinați încă de când s-a declanșat campania de vaccinare în județ, de pe 4 ianuarie, dar și pentru cei care între timp au cerut să fie și ei imunizați cu vaccinul anti-COVID 19.