21 septembrie 2024
Top StoryAnul Nou a venit cu...primăvară

Anul Nou a venit cu…primăvară

Semne bune anul are… După o noapte în care băcăuanii au pocnit cu petarde și artificii, parcă cu ură pe anul pe care numai ce l-am încheiat, zorii zilei ne-au adus soare. Soare și speranță. Iar aceasta s-a putut citi pe chipul oamenilor care s-au bucurat, la început de an, de o zi de primăvară, ceea ce e, după cum spun unii, de bun augur.

Și băcăuanii au ales să iasă la plimbare, să facă o baie de soare, sau, cum ar spune unii, de o fixație de vitamina D. Mai ales în contextul actual. Așa că unii au optat pentru o plimbare în parcul Cancicov. Alții chiar s-au oprit la biserică, să aprindă o lumânare și să spună o rugăciune. Mai mult decât atât, speranța putea fi citită pe chipul băcăuanilor care, mângâiați de soare, o parte dintre ei au renunțat chiar și la mască.



Probabil că unii consideră că, odată dus 2020, s-au dus și toate relele provocate de coronavirus. Vremea frumoasă i-a purtat pe băcăuani și prin centrul orașului. Dar cei mai mulți dintre ai noștri, așa cum era de așteptat, s-au plimbat la Insulă. Unii au alergat din prima zi a anului, să aibă un tonus bun până la Revelionul următor. Alții au venit cu hrană pentru lebede, rațe și pescăruși. Una peste alta a fost un start de an perfect. Cu liniște, pace și speranță. Așa cum am zis și la început.

Semne bune anul are…



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img