30 septembrie 2024
EconomieScutiri de taxe pentru angajatorii care le plătesc utilitățile și echipamentele telesalariaților

Scutiri de taxe pentru angajatorii care le plătesc utilitățile și echipamentele telesalariaților

Firmele care le dau bani telesalariaților pentru plata utilităților și achiziția de echipamente pot scăpa de taxele salariale aferente. Facilitatea este inclusă într-un proiect de lege care modifică actualul Cod Fiscal și care nu mai are nevoie decât de aprobarea președintelui României.

Astfel, vor fi sub acest regim de scutire „sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea”.



Trebuie știut că angajatorii le pot da bani telesalariaților pentru utilități (energie electrică, încălzire, apă și internet) sau pentru diverse achziții în limita a 400 de lei pe lună, în funcție de numărul de zile în regim de telemuncă. Angajații mai pot primi bani de la firmă și pentru achiziția de mobilier și echipamente de birou.

Interesant e că, pentru acești bani, nu va fi nevoie de documente justificative pe care salariații să le prezinte. În schimb, firma va fi scutită de plata contribuției la pensii și a contribuției la sănătate, pentru cei maximum 400 de lei acordați angajatului, la fel și în cazul impozitului pe venit. Totodată, cheltuielile cu telemunca vor deveni cheltuieli deductibile la calcularea impozitului pe profit.

„Cheltuielile suportate de angajator aferente activității în regim de telemuncă pentru salariații care desfășoară activitatea în acest regim, potrivit legii, sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal”, se arată în proiectul de lege.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img