22 septembrie 2024
Top StoryPrimarul Bacăului consideră că taxa de salubritate e prea mică

Primarul Bacăului consideră că taxa de salubritate e prea mică

Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, primarul municipiului Bacău spune că taxa de salubrizare din oraș este prea mică, fiind sub costuri.

“Conform legii, un procent din această taxă, în afară de ridicarea și tranportul deșeurilor, este destinat întreținerii străzilor. La momentul acesta, băcăuanii plătesc 10 lei lunar, sumă care nu acoperă nici măcar partea de deșeuri, restul fiind subvenționat de la buget.
Asta înseamnă că în loc să dispunem de bani de investiții în școli, spații verzi, locuri de joacă, îi folosim pentru diferenței de taxă până la acoperirea costului real.



Cred că este absolut normal și cinstit față de cetățenii municipiului să prezint realitatea așa cum este ea. Din păcate, dotarea tehnică actuală a Direcției de Salubrizare lasă de dorit”, a declarat primarul Bacăului.

Acesta spune că nu s-au mai făcut achiziții de utilaje moderne în ultimii ani, prin urmare, iarna aceasta municipalitatea este nevoită să intervină pentru deszăpezirea drumurilor și trotuarelor de pe raza municipiului cu echipamente vechi și cu utilaje închiriate de la diferite societăți, prin licitație.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img