Saptamâna plina pentru politistii bacauani. In perioada 24-28 septembrie la nivelul judetului se va desfasura „Saptamâna prevenirii criminalitatii”, activitate care a ajuns la a saptea editie. In aceste zile, oamenii legii vor fi prezenti in scoli, pe strada, in mijloacele de transport in comun si in trafic.
Politistii bacauani, dar mai ales cei de la Compartimentul de Prevenire vor avea un program intens pentru urmatoarele zile. A inceput saptamâna prevenirii criminalitatii, iar fiecare zi va avea specificul ei. Evenimentul a ajuns la cea de a saptea editie, iar oamenii legii spera ca mesajele si sfaturile lor, menite sa-i ajute sa se fereasca de infractori, iar in cazul copiilor sa stea departe de probleme, sa ajunga la cât mai multi bacauani. “Prevenirea Criminalitatii se face in fiecare zi, Nu am putea spune ca numai in aceasta saptamâna, pentru ca sa prevenim este unul din obiectivele noastre. Aceasta saptamâna intensificam activitatile, o sa avem intâlniri cu cetatenii pentru a-i determina sa aiba o anumita conduita antiinfractionala si antivictimala, sa nu fie victime sau sa comita infractiuni. Noi la nivelul judetului Bacau am organizat in fiecare zi o anumita tema in functie de specificul zonei, de situatia operativa care exista la nivelul judetului Bacau”, a declarat cms. sef Vasile Oprisan, seful IPJ Bacau. Ofiterii de la Prevenire au facut deja un plan de atac pentru urmatoarele zile. “Activitatile vor fi concentrate atât in mediul scolar prin intermediul activitatilor desfasurate cu elevi cât si cu asociatiile de proprietari, proprietarii de autoturisme, de locuinte, cu viitorii conducatori auto, in colaborare cu Serviciul Rutier”, a precizat inspectorul principal Oana Nafornita, din cadrul IPJ Bacau.
Povesti despre consumatori de droguri
Debutul activitatilor a avut loc luni cu tema prevenirii delincventei juvenile. Politistii au mers la Scoala nr. 2 din Bacau unde au purtat discutii cu elevii si i-au premiat pe cei provocati la un concurs de eseuri. Copiii care au ales provocarea s-au inspirat in lucrarile lor din cazuri reale sau de la televizor. Cezar Iacobuta a expus povestea unui fost prieten care consuma etnobotanice. “Era vorba despre un fost vecin al meu cu care am fost prieten când eram mai mic. Dupa aceea, am terminat-o cu el deoarcee s-a apucat de droguri si l-am vazut intr-o zi exact ce a facut. S-a dus la un magazin pe care scria, de fapt, ingrasaminte pentru plante. Consuma etnobotanice”, a spus Cezar. Tot despre un consumator de droguri a vorbit si o eleva de la aceeasi scoala. “Am participat cu eseul despre infractionalitatea juvenila referitor la droguri. Am o poveste care are la baza un fapt real. Este vorba despre un coleg care consuma tot felul de substante daunatoare, de la morfina la amfetamina. In prezent, beneficiaza de cosiliere de specialitate. Daca te uitai la el parea un copil normal, sensibil. Tocmai si de aceea s-a si apucat de droguri, pentru a deveni mai popular”, povesteste Rebeca Bâtu. “Saptamâna prevenirii criminalitatii” va continua marti cu o activitate similara ce se va desfasura la Scoala cu clasele I-VIII „Nicolae Iorga” Bacau, iar miercuri cu activitati pentru prevenirea furturilor.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.