19 septembrie 2024
SportVolei feminin / Stiinta a terminat pe locul 2 la „Cupa Ardealul”

Volei feminin / Stiinta a terminat pe locul 2 la „Cupa Ardealul”

Bilant pozitiv

Patru victorii si o infrangere. Acesta este bilantul vicecampioanei Romaniei la volei feminin, Stiinta Bacau, la “Cupa Ardealul”, turneu organizat de Medicina Targu-Mures la finalul saptamanii trecute. Joi, in deschiderea turneului, bacauancele au invins cu 3-1 pe Alba Blaj, vineri, au castigat cu 3-1 in fata Medicinei Targu-Mures si au pierdut la acelasi scor intalnirea cu Tomis Constanta, pentru ca sambata sa incheie competitia cu alte doua victorii: 3-1 cu CSM Sibiu si 3-0 cu SCMU Craiova.



Criza de timp

Infrangerea suferita in fata campioanei Tomis Constanta isi gaseste explicatia si in faptul ca Stiinta a aliniat garnitura de rezerva. Motivul? Modificarile de orar. Astfel, desi partida Stiinta- Medicina trebuia sa se joace la ora 13.00, aceasta a inceput cu doua ore mai tarziu si s-a incheiat in jurul orei 16.30. Cum meciul cu Tomis s-a desfasurat de la ora 19.00, antrenorul studentelor, Florin Grapa a decis sa trimita in teren contra constantencelor jucatoarele care au evoluat mai putin sau deloc contra Medicinei.

Sfidare? Necesitate!

“Nu a fost o sfidare, ci o necesitate”, a tinut sa lamureasca dupa joc Florin Grapa. “Chiar i-am spus antrenorului de la Tomis (n.r. – Darko Zakoc) ca nu desconsider sub nicio forma meciul cu echipa sa, dar ca nu am incotro. A inteles si el; n-a fost nicio problema din acest punct de vedere. Timpul scurt avut la dispozitie intre cele doua partide m-a obligat, pur si simplu, sa schimb formula de echipa”, a declarat tehnicianul Stiintei.

Turneu util

Grapa considera turneul de la Targu-Mures drept unul foarte util pentru echipa sa. “In aceasta perioada avem nevoie de jocuri si, in plus, ne-am putut face o parere si despre celelalte formatii. Oricum, cred ca meciul dintre noi si Tomis nu a fost unul relevant. Dincolo de faptul ca noi am jucat intr-o formula remaniata, Tomisul a avut in formatie doua jucatoare straine care au sosit la echipa cu o zi mai devreme”, a spus Grapa, care a rulat intreg lotul, inclusiv Miclea si Rogojinaru, aflate la primele aparitii sub tricoul Stiintei dupa revenirea de la lotul national.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img