Locuitorii din cartierul Tache se plâng că, de mai multe săptămâni, în zonă se efectuează lucrări ce nu par că nu se mai termină. În tot acest timp, oamenii sunt nevoiți să asculte simfonia utilajelor și să înoate în mocirla lăsată în urmă de lucrările la rețeaua de apă.
Povestea a debutat luna trecută, după ce furnizorul de gaze a afectuat niște lucrări la rețea. Partea proastă este că rețelele de gaze și apă sunt situate la mică distanță unele de altele și simpla vibrație produsă de picamere sau de un alt utilaj poate determina, fără intenție, un efect domino asupra conductelor care compun sistemului orășenesc de alimentare cu apă.
„Au schimbat ceva la alimentarea cu gaze de pe strada Bucegi, apoi cei de la CRAB au reparat cred că de vreo cinci ori țeava de apă, argumentând că e veche conducta. Eu sunt de acord că e veche, dar și modalitățile de reparat trebuie să fie corespunzătoare. Nu mai știm ce să facem, pentru că ne-am săturat să vedem cum, azi, sapă excavatorul și, la două zile, o ia de la capăt”, a declarat Ștefan Boatcă, localnic din zonă.
Problemă veche: rețea ieșită la pensie, dar „activă”, încă
Omul a făcut sesizări peste tot, la Primărie, la Poliția Locală, dar în zadar. „Mi s-a răspuns că, atâta timp cât cei de CRAB au un aviz de reparație, pot interveni oricând. Nu neg faptul că trebuie să se intervină la apariția unei avarii, dar mă deranjează că nu o fac cum trebuie”, adaugă nemulțumitul.
Am solicitat un punct de vedere și de la Compania de Apă (Compania Regională de Apă Bacău), în speța prezentată. Ni s-a spus că, într-adevăr, conducta este din azbociment, cu o vechime de circa 60 de ani, și a început să cedeze, la scurt timp după intervenția celor de la gaze, „în spate rămânând potopul”. Totodată, aceștia au subliniat că neajunsul nu a apărut neapărat ca urmare a lovirii accidentale a conductei de apă, ci mai curând a tasării terenului. „După data de 22.10.2020, nu am mai avut intervenții/sistări de apă pe strada Bucegi – zona de case”, mai conține răspunsul celor de CRAB. Chiar și așa, din păcate, locuitorii din zonă sunt nevoiți să trăiască, zilnic, în zgomotul exavatoarelor și în mocirla rezultată în urma lucrărilor.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.