Salariații Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău vor primi salariile restante, dar numai pentru o lună. Măsura va fi luată în urma întâlnirii avute, zilele trecute, de reprezentanții Sindicatului „Familia” Bacău cu președintele Consiliului Județean, Valentin Ivancea.
Sindicaliștii DGASPC s-au întâlnit, la sfârșitul săptămânii trecute, cu președintele CJ, Valentin Ivancea, pentru a identifica soluții menite a scoate Direcția din criza fondurilor.
„Situația salariilor va fi rezolvată săptămâna aceasta, dar doar pentru o lună de zile, din cauza fondurilor insuficiente existente în bugetul Consiliului Județean Bacău”, au transmis reprezentanții sindicaliștilor. Între timp, cei 1.745 de angajați ai DGASPC Bacău se pregătesc de proteste, în zilele de 4, 5 și 6 noiembrie, sindicatele afiliate Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală „Columna” urmând să participe la mitinguri de protest în fața Guvernului.
În paralel, sindicaliștii se vor întâlni, în această săptămână, cu președintele Valentin Ivancea pentru a comunica soluția identificată pentru a depăși criza salariilor. „S-au făcut demersuri și pentru o întâlnire cu domnul prim ministru Ludovic Orban pentru rezolvarea problemelor salariale existente la nivelul DGASPC-urilor din 17 județe”, au precizat liderii sindicaliștilor de la DGASPC.
Fără salarii, de trei luni
Reamintim că cei 1.745 de angajați ai Protecției Copilului nu și-au primit drepturile salariale de aproape trei luni, iar contribuţiile sociale nu au fost plătite către stat, pentru lunile august si septembrie. Sindicaliștii mai acuză și numărul mare de infectări (40% din totalul angajaților) în rândul personalului din centrele sociale, precum şi situaţia precară a DGASPC Bacău, instituţia fiind la un pas de a ajunge în imposibilitate de a plăti utilităţile, medicamentele, parafarmaceuticele şi produsele igienico-sanitare. De aproape o lună, sindicatele din cadrul DGASPC și-au cerut drepturile în stradă, organizând mitinguri în Piaţa Tricolorului, pentru a atrage autorităţilor atenţia în privința „situaţiei critice” în care se află instituţia.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.