23 decembrie 2024

Autopsia pandemiei   

E clar că autoritățile nu știu cum să gestioneze o criză pe care au amplificat-o mediatic și acum, depășiți de eveniment, se prefac că fac. Masca, izolarea, constrângerile de tot felul, amenzile, etc. sunt elemente  din arsenalul ne facem că facem. În mod concret nu există o politică coerentă de contracarare a pandemie, ci doar o politizare a ei pe fondul reconfigurării psihologiei mulțimii, utilizând ca vector frica de moarte. A crescut numărul deceselor COVID în România, e cel mai mare din Europa. Așa ne spun rapoartele oficiale. Aici sunt mai multe probleme de clarificat.

  1. Ori celelalte state refuză să mai raporteze decesele după indicațiile OMS conform cărora toți decedații, inclusiv suspecții de infectare covid, indiferent de istoricul bolilor anterioare, sunt declarați morți de covid.
  2. Ori indicația se păstrează, dar, se aplică după interes. În această ipoteză măsurile luate de guvernații noștri sunt cele mai proaste din Europa. Supoziția de la pct. 2 e întărită de faptul că la nivelul infectărilor în România (luând ca referință ziua de 18 oct. reflectată în statistica INSP din 19 oct. a.c.) rata de infectări noi, se prezintă cam așa: „Până la data de 18 octombrie ora 13.00 s-au înregistrat 3.920 cazuri noi (ultimele 24 de ore) de infecție cu coronavirus, (decesele corelative ultimilor 24 de ore fiind 60 de persoane n.n.). Situația în Belgia: • În ultimele 24 de ore au fost raportate 10.964 cazuri confirmate, din care 33 decese. Situația în Marea Britanie: • În ultimele 24 de ore au fost raportate 16.981 cazuri confirmate, din care 67 decese.  Situația în Franța: • În ultimele 24 de ore au fost raportate 29.837 cazuri confirmate, din care 84 decese. Situația în Germania: • În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.325 cazuri confirmate, din care 12 decese. Situația în Italia: • În ultimele 24 de ore au fost raportate 11.705 cazuri confirmate din care 69 decese. În China continentală în ultimele 24 de ore au fost raportate 13 cazuri confirmate (nici un deces n.n.).”
  3. Ori…, oamenii mor cu zile, cum se spune, urmare a unor tratamente inadecvate și bâlbâielilor OMS care transmite mesaje contradictorii coroborat cu subordonarea fără obiecțiuni a unora dintre specialiștii noștri, la cerințele iresponsabile ale forului internațional. Sigur că pot fi contrazis. Dar, atâta vreme cât se menține aberanta interdicției de efectuare a autopsierii persoanelor declarate ca fiind decedate de covid, când de fapt acestea au murit urmare a antecedentelor medicale și ulterior fiind infectate, ori suspecte de infectare covid.  Orice statistic din această perspectivă este mai mult decât prezumptiv falsă. Conform acelui Ordin M.S. Nr. 436 din 13 martie 2020 pentru aprobarea Protocolului specific privind managementul în caz de deces al pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, (încă în vigoare – de ce oare?) obligația medicului de a consemna decesul ca fiind de covid ca urmare a aplicării normei și nu prin constatare medico-legală ori propria opinie medicală, este o aberație a OMS, care în acest moment nu mai are nici o justificare logică. Dimpotrivă. ACEASTĂ PREVEDERE ACOPERĂ eventuala CULPA MEDICALĂ. (Cu tot respectul pentru îngerii în halat alb, prin mâinile cărora divinitatea face minuni, pentru că nu la acești oameni mă refer, ci la trădătorii jurământului lui Hipocrat.)

Normele legale trebuie coroborate între ele pentru a evidenția fractura creată artificial între responsabilitate, deontologie profesională  și manipularea oficială pe tărâmul impreciziei creată de legislație și utilizarea politică a dihotomiei astfel generate.  Exemplu:  Ordinului M.S. Nr. 1418/ 7 august 2020 privind aprobarea protocolului de tratament al infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 , cităm din preambul: „Comisia de boli infecţioase a Ministerului Sănătăţii propune un protocol de tratament revizuit; prima variantă a avut la bază un draft al colegilor infecţionişti din Cluj. Acest protocol abordează cazul general al pacienţilor cu COVID-19, fără a aborda în detaliu situaţii particulare. Pentru realizarea acestui protocol am analizat prevederile documentelor emise de OMS şi ECDC, ale ghidurilor terapeutice elaborate în China, Italia, Belgia, SUA (1 – 6) şi alte materiale publicate de la realizarea versiunii anterioare. Prin recomandările privind îngrijirea pacienţilor cu infecţie cu SARS-CoV-2, prezentul protocol reprezintă un sprijin pentru deciziile comisiilor de politică ale medicamentului din cadrul unităţilor sanitare privind utilizarea «off-label» a unor medicamente potenţial active…..”



Toate recomandările sunt legal/formal… potențial valabile DAR… dacă medicul greșește? Ori există așa, transfrontalier, o prezumpție  de infailibilitate a opiniei medicale referitor la covid, în toate cazurile!!! Cum știm? În condițiile când România înregistrează cel mai mare număr de decese raportat la numărul infectărilor, iar verificarea  cauzelor ce au generat aceste decese, respectiv autopsierea, este interzisă prin lege urmare a recomandărilor OMS.  Cum putem verifica dacă acest Ordin al M.S. Nr. 1418/ 7 august 2020 are indicații validate de practica momentului ori este profund eronat? Coroborat cu faptul că cei mai vulnerabili pacienți sunt cei ce au comorbidități, iar medicamentele propuse de sus amintitul ordin au efecte secundare ce pot fi fatale bolnavilor cronici. În egală măsură sunt recomandate ca fiind utile hidroxiclorochina sau Plaquenil,  Lopinavir-Ritonavir sau Kaletra, dar și contestate pe de altă parte . „Astfel, specialiștii de la Cochrane România susțin că atât Lopinavir – Ritonavir, cu denumirea comercială Kaletra, cât și Hidroxiclorochina, cunoscută sub numele de Plaquenil, au un număr crescut de efecte adverse, iar presupusele beneficii în urma tratamentului lipsesc, conform unor studii publicate recent…” În mijlocul acestor dileme medicale se joacă VIAȚA pacientului. Și nimeni nu răspunde…..

Cu atât mai mult cu cât pentru a adânci dilema,  medicii infectionisti sustin ca este destul de dificil sa faci diferenta intre infectia cu virusurile gripale si cea cauzata de noul coronavirus, deoarece atat gripa, cat si infectia COVID-19 pot avea o varietate de simptome care se suprapun. Prezentarea unor cifre seci fără o analiză a datelor colaterale privind infecțiile anilor trecuți care să permită analiza comparativă presupune o eludare a adevărului prin omisiune. „Pandemia de Covid-19 este o problemă globală majoră pentru întreaga comunitate internaţională, pentru multilateralism şi pentru mine, ca secretar general al Naţiunilor Unite”, a declarat Antonio Guterres, agenţiei de presă portugheze Lusa, săptămâna trecută. „Din nefericire este un test la care, până acum, comunitatea internaţională eşuează”, a mai afirmat acesta. Mai puțin România, îndrăznesc să adaug. Noi respectăm programul impus inițial….

Jr. Adrian M. Ionescu



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img