15 noiembrie 2024

Acesta precede recensământul General Agricol de la începutul anului viitor

Începe Recensământul agricol de probă

Luni, 12 octombrie, începe Recensământul agricol de probă, care va avea loc până pe 23 octombrie și precede Recensământul General Agricol organizat în perioada 1 februarie – 30 aprilie 2021. În județul Bacău au fost selectate două sectoare de recensământ, fiecare cu aproximativ 50 de exploatații agricole cu și fără personalitate juridică. Sectoarele de recensământ s-au constituit în două UAT-uri (unități administrativ teritoriale) limitrofe municipiului Bacău: în UAT Sărata, satul reședință de comună Sărata, și în UAT Săucești, satul reședință de comună Săucești.

Recensământul este realizat de Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Primarul din fiecare UAT asigură condițiile necesare bunei desfășurări a activităților de pregătire, organizare și efectuare a recensământului, constituind, în acest sens, Comisia comunală pentru recensământ.



Scopul acțiunii este verificarea practică și îmbunătățirea aspectelor organizatorice și tehnice prin care se va evalua claritatea întrebărilor incluse în chestionar și se vor testa procedurile și instrumentarul de colectare a datelor de la exploatațiile agricole la Recensământul General Agricol.

Ce date se colectează

La recensământ sunt colectate date și informații statistice privind principalele caracteristici ale exploatațiilor agricole, precum: identificarea în teritoriu, suprafețele agricole utilizate, indiferent de modul de deținere a acestora (în proprietate, în arendă, teren comun, în parte sau alte moduri de deținere), efectivele de animale pe specii, adăposturile pentru animale și gestionarea dejecțiilor animaliere, persoanele care au desfășurat activități agricole și dezvoltare rurală. Colectarea datelor la recensământul de probă se va face prin intermediul unui chestionar electronic încărcat pe tabletă și va fi realizată de un reprezentant al Direcției Județene de Statistică Bacău, care se va legitima corespunzător și va pune la dispoziție documente care să-i ateste calitatea.

Conform art.11 alin.1 din OUG nr.22/2020 privind recensământul general agricol din România runda 2020, capul/șeful exploatației agricole are obligația să furnizeze date și informații corecte și complete, să nu obstrucționeze activitatea personalului de recensământ și să prezinte, pentru înregistrarea corectă a datelor de identificare a persoanelor, un act de identitate valabil.

Direcția de Statistică Bacău precizează că datele cu caracter personal vor fi supuse unui proces de codificare (criptare) și anonimizare în vederea eliminării ireversibile a posibilității de identificare a repondenților. Informațiile furnizate au caracter strict confidențial și se vor folosi numai în scopuri statistice.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014