1 octombrie 2024
SportAtletism/ CN: CSȘ Bacău, ștafetă de aur și de argint

Atletism/ CN: CSȘ Bacău, ștafetă de aur și de argint

Gruparea antrenată de Cristi Nemțeanu a cucerit un titlu național și unul de vice-campioană națională în întrecerea junioarelor 3 de la București. Cu rezultatul de la 1000 m sprint medley, Adnana Vrânceanu, Ștefania Zediu, Ioana Lichi și Alesia Haidău s-ar fi laureat campioane ale României și la junioare 2!

Nu le prinde nimeni din urmă. Nici la individual, nici la echipe. Atletele junioare 3 antrenate de Cristi Nemțeanu la CSȘ Bacău adună un succes după altul în 2020. În vară, Adnana Ioana Vrânceanu cucerise trei titluri naționale (lungime, triplusalt și 200 m), ei alăturându-i-se coechipiera Ștefania Zediu, laureată campioană a României la 400 m. Rezultatele individuale obținute în probele de viteză reprezentau o garanție pentru o evoluție foarte bună și la Campionatele Naționale de Ștafete desfășurate weekend-ul trecut, la București. Previziunile s-au dovedit corecte. Mai mult, ștafeta băcăuană în formula Adnana Vrânceanu, Ștefania Zediu, Ioana Lichi și Alesia Haidău a întrecut așteptările. Și asta pentru că rezultatul de 2:25.56 de la 1000 m sprint medley (4×100, 200, 3000 și 400 m) ar fi adus băcăuancelor de la CSȘ și medalia de aur la junioare 2, nu doar cea de junioare 3, categorie de vârstă la care au participat și la care s-au impus în fața CSM-ului București!



„Într-adevăr, este un rezultat foarte bun. Eram încrezători că fetele vor reuși să lupte cu succes pentru aur în condițiile în care triumfasem la individual și la 200 metri și la 400, dar timpul obținut, unul superior campioanelor de la junioare 2, este cu adevărat remarcabil”, a declarat antrenorul Cristi Nemțeanu.

„Rezultat foarte mare, care răsplătește munca fetelor și a antrenorului Nemțeanu și care ne bucură peste măsură în condițiile în care atletismul este singura secție a CSȘ Bacău ce a reintrat în circuitul competițional după declanșarea pandemiei. Personal, voi depune toate eforturile pentru ca aceste campioane la junioare 3 să fie susținute din toate punctele de vedere astfel încât ele să-și continue ascensiunea foarte bună și pe plan internațional, dar și când vor evolua la categorii de vârstă superioare. Aceste sportive constituie viitorul Bacăului”, a punctat și directorul CSȘ Bacău, Marius Căpușă.

Pe lângă titlul național de la 1000 m sprint medley, ștafeta CSȘ Bacău formată din Adnana Vrânceanu, Ștefania Zediu, Ioana Lichi și Alesia Haidău s-a laureat vice-campioane a României în proba de 4×100 metri de la junioare 3. Încă un rezultat de prestigiu, care confirmă trendul ascendant al elevelor lui Cristi Nemțeanu. Și care atestă că 2020 este cel mai bun an al secției de atletism de la CSȘ Bacău după 2015, an în care Georgiana Aniței, o altă atletă lansată de Nemțeanu, devenea campioană mondială de junioare 2 la triplusalt.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img