22 octombrie 2024
ActualitateAjutoare de urgență pentru mai multe familii

Ajutoare de urgență pentru mai multe familii

În ultima sa ședință, Guvernul României a aprobat acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 739.300 lei, pentru sprijinirea a 219 familii și persoane singure din țară. Beneficiarii vor primi sume cuprinse între 500 lei și 10.000 lei, având nevoie de acest sprijin financiar deoarece gospodăriile le-au fost distruse în urma unor incendii sau alunecări de teren ori au probleme grave de sănătate.

Cum era de așteptat, cele mai mari sume, respectiv cuprinse între 5.000 și 10.000 lei, le sunt destinate celor care au fost afectați de incendii sau alunecări de teren. Cei mai mulți beneficiari sunt din județul Neamț, unde vor ajunge 25 ajutoare de urgență. Urmează județele Bacău și Dîmbovița, cu câte 17 beneficiari.



Din județul nostru, cele 17 familii și persoane singure vor primi, în total, 55.000 lei. Cea mai mică sumă acordată unui beneficiar va fi de 2.000 lei, iar cea mai mare, de 5.000 lei care a fost aprobată pentru un locuitor din comuna Săucești. Dintre cele 17 familii și persoane singure, 7 sunt din municipiul Bacău, 2 din Dofteana și câte una din Corbasca, Tîrgu Ocna, Lipova, Căiuți, Săucești, Sascut, Scorțeni și Ungureni.

Amintim că ajutoarele de urgenţă sunt prevăzute de Legea 416/2001, a venitului minim garantat, şi sunt pentru sprijinirea celor aflaţi în situaţii de necesitate provocate de incendii, inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul excluziunii sociale. Pentru a solicita acest sprijin financiar, cei care se găsesc în una din situaţiile amintite se vor adresa Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234510083. La această instituție vor depune cererea, declarația pe propria răspundere, actele cu privire la componența familiei și veniturile pe care ea le realizează, precum și documentele care dovedesc starea de necesitate în care se află. După prezentarea dosarului, AJPIS Bacău va efectua o anchetă socială la domiciliul solicitantului pentru a stabili dacă acesta este îndreptățit să primească un ajutor de urgență.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img