23 octombrie 2024
ActualitateNiciun leu în plus la bonul de masă

Niciun leu în plus la bonul de masă

Valoarea bonurilor de masă și a tichetelor de creșă nu va crește până în luna aprilie 2021. Cel puțin așa rezultă din două proiecte de ordin, publicate pe site-ul Ministerului Muncii și semnate de către ministrul Violeta Alexandru. Astfel, în unul din proiecte se precizează că valoarea nominală a unui tichet de masă pentru semestrul II 2020 nu poate depăși cuantumul de 20 lei. Se mai menționează că această valoare va fi valabilă începând cu luna octombrie 2020 și până în martie 2021, inclusiv.

Deși ordinul se referă la valoarea indexată, suma nu va fi majorată, tot de maximum 20 lei fiind și în momentul de față. Practic, cuantumul unui tichet de masă este de cel mult 20 lei începând cu 1 aprilie 2020. Până atunci a fost de 15,18 lei. Nici valoarea tichetului de creșă nu va fi indexată. Prin urmare, pentru semestrul II 2020, respectiv din octombrie, dar și în 2021, până în luna martie, inclusiv, părinții care au copii la creșă vor primi tot 470 lei, ca și în prezent, sub formă de tichete. Această sumă este în vigoare, de fapt, începând cu luna aprilie 2020. Anterior a fost de 460 lei.



Amintim că tichetele de creșă se acordă lunar angajaților care nu beneficiază de concediu și indemnizație de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul celui cu handicap. Nu pot fi utilizate decât pentru achitarea taxelor la creșa unde copilul lor este înscris și pe care o frecventează.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img