2 octombrie 2024
SportFotbal/ Liga a II-a: E bine în septembrie la mare?

Farul Constanța- Aerostar Bacău (sâmbătă, ora 14.00, Digisport, Telekom, Look)

Fotbal/ Liga a II-a: E bine în septembrie la mare?

După Universitatea Cluj, Farul Constanța. Țintarul Ligii secunde nu a fost darnic cu singura reprezentantă a Moldovei în eșalonul secund, Aerostar Bacău. La nici cinci zile după ce a dat piept cu „U” Cluj, băcăuanii se deplasează pe malul mării, acolo unde sâmbătă, de la ora 14.00, vor întâlni o altă echipă cu greutate, Farul.

Aerostar a cedat cu 1-0 meciul cu clujenii, însă rezultatul a fost unul nedrept în condițiile în care cele mai mari ocazii au aparținut „aviatorilor”, care au țintit și o bară, în finalul prelungirilor, prin Vraciu. De partea cealaltă, Farul lui Ianis Zicu a debutat cu o victorie în noul sezon. Și ce victorie! „Marinarii”, care, prin vocea președintelui Ciprian Marica au anunțat că dispun de un buget de un milion de euro, s-au impus marți seara cu 2-1 pe terenul Petrolului Ploiești.



Gazdele au deschis scorul la o gafă a portarului constănțean Udeanu (care a trecut și pe la Aerostar în stagiunea 2018-2019), însă Farul a întors rezultatul prin golurile semnate de Cruceru (min. 31, din penalty) și Bîrnoi (min. 90+3). „Victoria de la Ploiești a confirmat faptul că Farul este o echipă bună, omogenă, cu un tupeu pozitiv”, a declarat antrenorul Aerostarului, Cristi Lupuț, care nu a ascuns faptul că gruparea constănțeană pornește ca favorită în jocul de sâmbătă:

„Să fim realiști, Farul are prima șansă. Asta nu înseamnă că noi nu ne vom bate să luăm punct sau păuncte la Constanța. Repet, echipa din Constanța e favorită, dar eu am încredere că putem face o figură frumoasă”.

Aerostar a fost foarte aproape în urmă cu două sezoane să obțină un rezuoltat pozitiv în fieful „marinarilor”. Atunci, băcăuanii au condus la pauză cu 1-0 prin golul marcat de Vraciu, însă Farul a revenit în mitanul secund, egalând prin Tudor Moldovan în min. 52 și dând lovitura în cel de-al cincilea minut al prelungirilor, prin reușita lui Georgian Păun.

Să sperăm că, de data acasta, norocul își va întoarce fața și spre Aerostar. Celelalte meciuri programate în etapa a doua a ligii secunde (sâmbătă, 5 septembrie, ora 11.00): Turris Oltul Turnu-Măgurele- Metaloglobus București, Concordia Chiajna- Unirea Slobozia, Dunărea Călărași- Fotbal Comuna Recea, Rapid- Pandurii Lignitul Târgu-Jiu (ora 17.30), Csikszereda Miercurea-Ciuc- U Craiova 1948 (ora 20.00), CSM Reșița- Petrolul (6 septembrie, ora 13.00), CSM Mioveni- Gloria Buzău (6 septembrie, ora 18.30), U Cluj- ASU Poli Timișoara (7 septembrie, ora 18.30), Viitorul Pandurii Târgu-Jiu – CSM Slatina (8 septembrie, ora 17.00).



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img