23 octombrie 2024
ActualitateÎnghesuială la biletele de tratament

Înghesuială la biletele de tratament

Ieri, 6 august, încă de la primele ore ale dimineții, pe scările din fața Casei Județene de Pensii (CJP) Bacău erau adunate zeci de persoane, aflate la vârsta senectuții. Cele mai multe purtau mască de protecție, aplicată în mod corect, și respectau norma de distanțare socială.

Dar au fost și persoane care și-au pus masca abia când au ajuns la ușa de la intrare. Și, cu mască sau fără mască, odată ajunse la ușă, multe s-au înghesuit de teamă că le-o vor lua altele înainte.



S-au bulucit pentru a prinde un bilet la tratament balnear în această lună, din cele rămase de la cei care au avut unul repartizat și au renunțat la el. Speriați, mai mult ca sigur de pandemie, mulți dintre pensionarii care aveau un bilet repartizat au renunțat la el.

Astfel, din cele 269 bilete distribuite județului Bacău pentru seria a XII-a din acest an și alocate unui număr echivalent de pensionari, nu au mai fost cumpărate 96. Cele mai multe (22) sunt în stațiunea Slănic Moldova. Alte 16 sunt pentru stațiunea Tîrgu Ocna, 14-Amara, 9-Vatra Dornei, 7-Herculane, 5-Covasna etc. Sejurul (ziua de plecare în stațiune) debutează în 11, 12, 13, 14, 15 sau 16 august.

Următoarea serie va începe în 27 august sau ulterior, data variind în funcție de fiecare stațiune. Să mai notăm că din acest an au mai rămas 7 serii, sejurul ultimei fiind din data de 1 decembrie 2020.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img