Separat, dar împreună. Se poate? Nu doar că se poate, dar este și indicat. Colaborarea dintre Clubul Sportiv Școlar și Sport Club Municipal Bacău a intrat într-o nouă dimensiune. Depășind sfera dublei legitimare, liantul de bază de până acum dintre CSȘ și SCM. Din acest an, cele două grupări băcăuane au pus pilonii unui parteneriat menit să asigure un plus de performanță sportivă. „Există un fir natural care leagă CSȘ de SCM. Acest fir se numește continuitate.
Datoria noastră este să descoperim și să creștem sportivi, al căror potențial să fie ulterior valorificat și dus la nivel de mare performanță de SCM Bacău, principalul club al orașului”, a punctat directorul CSȘ, Marius Căpușă. „Sprijinul pe care ni-l oferă Clubul Sportiv Școlar nu se rezumă doar la furnizarea de sportivi talentați. Mai nou, CSȘ ne ajută și cu infrastructura, iar aici vreau să-l felicit pe domnul director Căpușă că a reușit să modernizeze două importante săli de sport- «Orizont» și cea de la Colegiul Național «Vasile Alecsandri»- și, totodată , să-i mulțumesc pentu amabilitatea de a ne găzdui și pe noi în ceea ce privește antrenamentele”, a mărturisit directorul SCM Bacău, Ion Șarban. Văduviți de spațiile de antrenament pe care le aveau la baza „Letea”, o parte dintre sportivii SCM se vor putea pregăti în sălile CSȘ.
„Vom face un grafic de antrenamente, astfel încât să fie loc pentru toată lumea”, a anunțat Marius Căpușă. Iar pentru o parte dintre sportivii cu dublă legitimare CSȘ- SCM este loc nu doar în sălile de antrenament, ci și în camerele de cămin ale Clubului Sportiv Școlar. „Acest protocol încheiat anul acesta între noi și CSȘ ne ajută enorm, mai ales că problema cazării ramâne una foarte spinoasă. Apreciem mult ajutorul oferit”, a spus Ion Șarban. „Ajutorul este unul reciproc deoarece, ca să dau un singur exemplu, noi nu am putea acoperi deplasările externe ale unor sportivi, cum a fost cazul luptătorilor medaliați la Europene. Deplasarea sportivilor a fost suportată de SCM”, a completat Marius Căpușă. Interesant este că, recent, SCM a oferit, în premieră, contracte de activitate sportivă boxerului Dumitru Vicol și luptătorilor Vasile Cojoc și Denis Mihai.
Dacă pugilistul antrenat de Relu Auraș constituie o achiziție externă (Suceava), în schimb cei doi luptători pregătiți de Ion Butucaru (luptători cu o valoare internațională pe deplin recunoscută) au fost formați la CSȘ Bacău. O nouă dovadă temeinică a faptului că firul continuității funcționează. „În curând, de contracte de activitate sportivă vor beneficia și aruncătorul de ciocan Andrei Micu, antrenat de Mihaela Melinte și luptătoarea Georgiana Antuca pregătită de Victor Donciu”, a precizat Ion Șarban, care a adăugat: „SCM asigură până la un anumit plafon aceste contracte, în speranța că, ajutați de municipalitate în baza proiectelor depuse, vom putea dubla sumele. Vorbim de sportivi de valoare, cu un potențial redutabil. Lista rămâne, evident, deschisă și am încredere că, în viitor, ea va fi completată inclusiv cu alte elemente crescute în curtea CSȘ-ului”.