23 octombrie 2024
ActualitateAmenzi pentru nerespectarea legislației de combatere a coronavirusului

Amenzi pentru nerespectarea legislației de combatere a coronavirusului

Campania de verificare a modului cum în unitățile cu restricții este respectată legislația privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu coronavirus a continuat și în această lună. Astfel, echipe complexe de control, la care au participat și inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău, au descins în 36 unități de alimentație publică și săli de jocuri de noroc din mai multe orașe.

Așa cum era de așteptat, nu toți agenții economici verificați aplicau întocmai prevederile Legii 55/2020 și ale HG 476/2020, privind prevenirea și combaterea efectelor infecției cu virusul COVID-19. Mai exact, într-o sală de jocuri și într-un bar nu era respectată regula de distanțare socială (cel puțin 1,5 metri) dintre clienți, astfel că exista riscul contaminării între ei cu virusul. Și mai grav, patronul unui restaurant încălca flagrant prevederea legală referitoare la suspendarea temporară a activității acestuia.



Astfel, în timpul controlului s-a constatat că la restaurantul în cauză masa era servită și în interiorul locației, deși legea interzice acest lucru. Administratorii celor 3 unități depistate cu nereguli au fost sancționați cu amenzi care însumează 3.000 lei. Totodată, inspectorii au stabilit nu mai puțin de 100 măsuri pentru respectarea actelor normative menționate mai sus.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img