23 decembrie 2024

Fake News-ul instituționalizat

„Într-un prim val al pandemiei, adică în primele 4-5 luni, se pot îmbolnăvi pănă la 4 milioane de români, iar 2 milioane dintre aceştia vor muri. Oamenii trebuie să știe că ne așteptăm la un virus foarte agresiv”, a declarat, în cadrul unui seminar, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”. „Cert este că nu scăpam de pandemie, motiv pentru care trebuie să ne pregătim cât de cât”, a precizat și dr. Viorel Alexandrescu, șeful Centrului de Referință pentru Gripă – OMS, din cadrul Institutului Cantacuzino.

Florin Popovici, epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Bucureşti, a declarat că România va trebui să ia măsuri concrete: „Având în vedere că se estimează atâtea decese, trebuie să ştim cu exactitate care este capacitatea morgilor şi câte paturi cu ventilaţie avem în spitale. Trebuie să ne preocupăm si de procurarea sacilor pentru cadavre. Va trebui să avem grijă şi de persoanele care lucrează în domeniul gazelor, al electricităţii și chiar de persoanele care vor săpa gropile în cimitire”.



Acestea erau profeţiile din luna iunie 2006, formulate de sus numiţii specialişti referindu-se la viitoare gripa aviară ce va lovi România. Materialul integral poate fi consultat pe libertatea.ro. A fost un fake news grosier şi autorităţile au ucis milioane de păsări degeaba. În ţările cele mai afectate, precum Vietnam, Indonezia şi Thailanda, bilanţul s-a ridicat la 87 de morți.

„Până la sfârșitul anului, Institutul Cantacuzino va produce o cantitate de 5 milioane de doze, pentru care Guvernul a alocat o sumă consistentă, de peste 21 de milioane lei. Campania de vaccinare a populației se va desfășura concomitent cu finalizarea producției de vaccin și în conformitate cu recomandările OMS și ale Centrului European de Control al Bolilor Transmisibile – acoperirea unui procent de 20% din populație. Vor fi ierarhizate persoanele care urmeaza să fie vaccinate, în funcție de riscul de a contracta boala, de a face complicații și de a transmite boala mai departe – de ex. persoanele din serviciile medicale și din alte servicii publice vor fi primele vizate, conform protocoalelor”. Sursa: (Conf. dr. Alexandru Rafila,  Comunicat de presă al Ministerului Sănătății – 12.08.2009 referitor la gripa porcină).

Pe baza morbidității (indexul de îmbolnăvire a populației) posibile spre finele anului 2009, Ministerul Sănătății din România estima atunci un număr de circa 2.200-2.400 decese, majoritatea sub vârsta de 40 de ani, respectiv cam un deces la 10.000 de locuitori (estimările mai sumbre – spunea ministerul – multiplică acest număr cu 10, adică 22.000 -24.000 decese n.n.). Conform statisticilor INSP, de gripă porcină, A/H1N1, în perioada  24 mai 2009 – 3 aprilie 2010 în România, au decedat 122 de persoane dintr-un total de 7.800 de infectaţi. Trebuie amintit că, la acea vreme, consilier al ministrului sănătăţii era dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, reprezentantul României la OMS.

La sfârşitul săptămânii trecute, domnul Arafat criticând relaxarea românilor ne ameninţa cu apocalipsa medicală „Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte, ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic, dar este realitatea!”, a spus dr. Raed Arafat, la un post tv.  Simultan, premierul Orban contrazicând declaraţiile anterioare ale propriilor specialişti, ne ameninţa la rândul său cu reintroducerea stării de urgenţă şi arest la domiciliu, justificat, spunea domnia sa, de  creşterea numărului de infectaţi. Sigur că a crescut numărul cazurilor de infectări dacă s-au înmulţit testările! E o logică simplă. Dar care e relevanţa dacă sunt asimptomatici şi devin imuni?

Cu două săptămâni înaintea premierului, profesorul Alexandru Rafila declara în 16.06.2020 pentru New Money: „Nu putem ca politică de sănătate publică să ne focalizăm să testăm pe toată lumea, pentru că o testăm degeaba. Testăm pe toată lumea timp de o săptămână şi ulterior unii dintre ei o să se îmbolnăvească, poate sunt în perioada de incubaţie, când încă testele sunt negative, poate vin în contact cu o persoană bolnavă şi se îmbolnăvesc ulterior. Deci această testare a persoanelor sănătoase nu are niciun fel de rost”.

 Coronavirus este tot o viroză, tot respiratorie. Un ciclu epidemic pe orice teritoriu, trece în şase- opt săptămâni. Uitati-vă ce s-a întâmplat în China. A fost un număr mare de cazuri, după care lucrurile s-au liniştit. A trecut în Europa, Italia, Spania şi acolo a existat un număr mare de cazuri apoi a început să coboare. (…) Virusul nu este sinucigaş. Nu o să îmbolnăvească toata populatia pentru ca atunci nu va mai avea unde sa se transmită. (…) Probabil va fi precum virusul gripal, ca orice viroza respiratorie. Va reveni sezonier insa nu cu aceeaşi fortă si nici cu aceeasi transmisibilitate” – Geza Molnar, epidemiolog, declarație acordată Mediafax.

 „Carantina este singurul lucru de care mă tem. Este greșit! Tocmai de asta m-am decis să vorbesc. Este singurul lucru pe care îl putem face pentru a băga la loc spiridușul în sticlă. Avem nevoie de aer și soare, aerul diluează virușii iar soarele cu razele ultraviolete îi ucide. Dar nu carantina! Nu te infectezi pe străzi!” – prof. Dr Karin Molling din Germania.

„În fiecare ţară mor mai mulţi oameni din cauza gripei obişnuite decât cei care mor din cauza coronavirusului. Există un foarte bun exemplu pe care îl trecem cu vedere cu toţii: gripa porcină din 2009. Acesta a fost un virus care a plecat din Mexic iar până astăzi nu există vaccin împotriva sa. Prin comparație, coronavirusul este un virus cu PR, propagat de Facebook” – Yoram Lass, medic israelian, fost director general în cadrul Ministerului Sănătății din Israel.

La comanda unui departament al ministerului de interne de la Berlin numit Unitatea KM4, responsabilă cu „Protecția infrastructurilor critice”, a fost elaborat un studiu de uz intern de 93 de pagini, întocmit de un grup de experți din mai multe universități germane şi care denunță măsurile adoptate de autorități împotriva noului coronavirus. Documentul „a scăpat” în presă în a doua săptămână a lunii mai. Ministerul de Interne nu neagă existenţa acestuia dar, somat public de medicii germani, refuză să discute subiectul. În mod esenţial documentul subliniază faptul că, cităm: Pericolul Covid-19 a fost supraestimat: probabil, în niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depășit nivelul normal.

– Oamenii care mor din Corona sunt în esență cei care ar muri statistic anul acesta, deoarece au ajuns la sfârșitul vieții, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face față stresului zilnic aleatoriu (inclusiv cei aproximativ 150 de viruși aflați în prezent în circulație).

– La nivel mondial, în decurs de un sfert de an, nu au fost mai mult de 250.000 de decese din cauza Covid-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese (dintre care 25.100 în Germania) în timpul valului de gripă 2017-2018.

     -Pericolul, evident, nu este mai mare decât cel al multor altor virusuri.” Sursa: https://www.globalresearch.ca.

Încheiem cu un citat din studiul cercetătorilor germani sus amintit: „… în timpul crizei Corona, statul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari producători de Fake News.”

Jr. Adrian M.Ionescu                              



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img