16 ianuarie 2025

• doar două avertismente date comercianților, în două luni de stare de urgență

Antifrauda Fiscală, trasă pe dreapta de coronavirus

Activitatea inspectorilor Direcției Antifraudă Fiscală Suceava, de care ține și Bacăul, a intrat într-un con de umbră, timp de două luni, cât a durat starea de urgență. În această perioadă, evazioniștii au avut timp să respire și să-și facă planurile de acțiune pentru viitor, când regulile se vor mai relaxa și vor putea face comerț în toată regula.

Potrivit Direcției Generale Antifraudă Fiscală, doar 14 agenți economici au avut neșansa să fie călcați de inspectorii fiscali. Controalele au fost făcute atât în orașe – Bacău și Târgu Ocna, cât și la sate – Oituz, Bogdan Vodă, Fruntești și Mărgineni. De reținut că, pe perioada stării de urgență, inspectorii Antifraudă au avut de verificat mai mult dacă agenții economici (restaurante, cafenele, frizerii și săli de jocuri de noroc) au stat cu ușile închise sau, eventual, dacă magazinele alimentare au eliberat bon fiscal.



Punct și…de la capăt

Spre ușurarea comercianților, verificările s-au lăsat doar cu… două avertismente, în condițiile în care, pe perioada stării de urgență, cuantumul maxim al amenzii pe care o puteau primi se stabilise la…70.000 de lei. Ceea ce înseamnă că evazioniștii nu au mai încasat bani fără a-i mai înregistra în casele de marcat, și nici nu au mai ascuns mărfurile intoduse în gestiune fără acte de proveniență. Însă perioada de relaș s-a încheiat odată cu ieșirea din starea de urgență, când inclusiv Inspecția Fiscală din cadrul Direcției Finanțelor Publice ar trebui să fie în teren pentru a verifica documente contabile ale comercianților.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img