22 septembrie 2024
Top StoryGrădina de cinci stele, dintre blocuri

Grădina de cinci stele, dintre blocuri

Bacăul are foarte mulți iubitori de flori, oameni care au muncit în grădinile lor și au realizat adevărate capodopere. Despre o astfel de grădină, frumoasă și bine aranjată, vom vorbi și astăzi. De această data am fost în grădina lui Bernard Tamaș, pe strada Costache Negri, undeva printre blocuri.

Acolo, pe o suprafață destul de mica, în fața apartamentului de la parter, Bernard Tamaș a creat o bucățică din grădina Edenului. Cu trandafiri de mai multe culori, crini și bujori, nu ai cum să treci pe acolo și coloritul, dar și mirosul, să nu-ți ia ochii. O parte din vecini sunt încântați și apreciază munca omului. Alții mai mult comentează „în barbă”, dar nu au ceva anume de reproșat.



„A fost vremea bună și în iarnă și în primăvară. Am putut să mă ocup cum trebuie sezonul ăsta”, a spus Bernard Tamaș care are drag de grădină și de flori de mai bine de 20 de ani. Trandafirii s-au făcut bine, chiar dacă n-au înflorit încă toți. Și crini au stofă imperial. Din păcate, Bernard Tamaș stă toată ziua pe afară și își păzește florile.

„Acum două zile m-a lăsat cineva fără bujori. În ziua mare. În jur de ora 13.00”, spune omul cu amărăciune, considerând că cine i-a „recoltat” florile, s-a oprit cu ele direct în piață. Apoi, Bernard Tamaș ne-a povestit cum în cei 20 de ani, a plecat de la trandafirul „tutore”, și a reușit să împânzească toată grădina cu trandafiri. „Grădina asta este sufletul meu. Și cât timp a fost cu coronavirusul…eu am stat în grădina mea, am lucrat la ea și m-am odihnit aici. Ce poate fi mai frumos?”, ne-a convins în cele din urmă Bernard Tamaș, care ne-a asigurat, sfătuindu-ne să ne plimbăm pe aleile din zonă, că grădina lui e cea mai frumoasă din cartier.

 



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img