20 septembrie 2024
ActualitateCronica modei. Eleganţă relaxată, dezinvoltură rebelă

Cronica modei. Eleganţă relaxată, dezinvoltură rebelă

Am ascultat cântecelul lui Mungo Jerry, „In the summertime” şi m-am învârtit veselă prin casă, urmată peste tot de Miki, mopsul meu, căruia îi transmisesem buna mea dispoziţie. Mă uitam la nişte imagini cu oameni bucuroşi, stând pe plajă sau la cafea, la o bere, pe terasele redeschise, şi mi s-a făcut poftă de o mulţime de lucruri frumoase ce vin odată cu vara. Am deschis dulapurile şi mi-am scos bluzele şi caftanele înflorate, vaporoase, pantalonii subţiri în culori pastel, pălăriile din pai, care, toate, sunt prezente în ultimele tendinţe ale modei de sezon.

O spun, dintru început, moda verii 2020 este una pro-green, cu puternic accent ecologist. conţinând o pledoarie implicită pentru sănătatea planetei. Există, la creatori, o preocupare constantă pentru materialele reciclabile, pentru noul trend, numit „moda sustenabilă”, ceea ce presupune un real respect pentru natură.



Să vedem împreună, aşadar, ce purtăm în vara care îşi intră în drepturi pe deplin în aceste zile. Rochii şi bluze foarte înflorate, cămăşi albe, cu nişte croieli cât mai fanteziste, reinterpretând clasicul model, costume pantalon în culori dulci, de acadele, piese croşetate, cu detalii de macrameuri, fuste lungi, „à la gitane”, topuri şi bustiere (când ai ce arăta, adică un abdomen cât mai lucrat!), rochii-cămaşă (revenite în forţă, în modă!) şi babydoll, cu volănaşe, dantele. Dar, ca şi în alte rânduri, denimul bate tot! Este evergreen, fără vârstă şi extrem de versatil, nelipsit din toate colecţiile de anul acesta. Elemente de lenjerie, cum sunt sutienele, se poartă la vedere sau, în zilele răcoroase, în combinaţii originale, asociate cu o jachetă western, din piele întoarsă şi cu franjuri.

Semnalez revenirea în modă a încălţămintei confecţionate din împletituri şi din plasă, sandalele antice, alături de nedetronabilii, de o vreme încoace, pantofi sport, adidaşi, converşi, şi adaug, la capitolul accesorii, pălăriile pescăreşti, colierele, cerceii şi brăţările din zale mari şi ochelarii mari de soare cu modele retro, cei de tip aviator fiind foarte trendy. Să nu uit şi de o altă noutate, de imprimeurile tie-dye, în culori vii, energizante. Care, vara asta, sunt roşu scarlet, verde fistic, galben şofran, roz coral, verde Biscay, adică un fel de superb turcoaz, purtându-ţi gândul la apele frumosului golf, la fericite vacanţe.

Pentru că trebuie să fim precauţi în continuare şi să purtăm măşti în spaţiul public, doamnele şi domnişoarele cu simţul modei, dar şi cu cel ludic, pot să-şi comande din acelea personalizate, create de designeri, amuzant colorate, având desenată o gură, cu un ruj foarte viu. O gură cu un zâmbet plăcut, optimist, care să ne retrezească pofta de viaţă liberă.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img