21 septembrie 2024
Top StorySpitalul Municipal a devenit parte integrantă a Spitalului Județean de Urgență „Sfânta...

Spitalul Municipal a devenit parte integrantă a Spitalului Județean de Urgență „Sfânta Maria” Bacău

Primăria Municipiului Bacău și Consiliul Județean Bacău, în calitate de parteneri în cadrul contractului privind realizarea lucrărilor de amenajare de urgență la parterul și etajele 4 și 5 ale clădirii Spitalului Municipal, a invitat miercuri seară, de la ora 21.00, presa și toți colaboratorii pentru inaugurarea oficială a investiției.

Cele două zone sunt complet echipate cu aparatură medicală, respectiv cu 22 de unități ATI, aparate de ventilatie, monitoare funcții vitale, defibrilatoare, injectomate etc., dar și cu circuite de gaze medicale, de oxigen și vacuum.



Pe lângă acestea, spitalul a fost dotat și cu o sursă independentă de aer comprimat, absolut vitală pentru funcționarea lui, cu o varietate de utilizări, printre care și ventilarea pacienților critici. Etajele 4 și 5 sunt pregătite cu 153 de paturi, dispuse în saloane cu două și un singur pat, iar fiecare salon are baie proprie.

În numai 40 de zile s-a finalizat 80% din întreaga unitate medicală, etajele 1 și 3 vor necesita doar lucrări la partea de finisaje, etajul doi fiind exclusiv spațiu ethnic.

Lucrările au fost demarate în regim de urgență cu scopul de a se adapta spațiul pentru preluarea pacienților cu noul coronavirus iar ordinul de începere a fost emis pe data de 22.04.2020. Finanțarea lucrărilor a fost asigurată în mod egal de cele două entități locale, ca urmare a contractului de asociere, semnat în data de 02.04.2020.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img