21 septembrie 2024
Top StoryBonusul de 500 de euro n-a ajuns la medicii băcăuani. Guvernul spune...

Bonusul de 500 de euro n-a ajuns la medicii băcăuani. Guvernul spune că n-a primit lista, spitalul demonstrează că a trimis-o

335 de medici, asistente și infirmieri de la SJU Bacău așteaptă să primească bonusul de 500 de euro promis de Guvern pentru cadrele medicale aflate în prima linia a luptei cu virusul. Deși SJU Bacău a transmis Direcției de Sănătate Publică, încă din 21 și 24 aprilie, listele cu personalul medical aflat în prima linie a combaterii pandemiei, în loc de bonusul promis, ministrul Nelu Tătaru susține că „niciun spital nu a trimis lista cu personalul”.

“Insulta pe care ministrul o oferă personalului medical este nedreaptă și nemeritată, cu atât mai mult cu cât spitalele au fost lăsate să se descurce singure în lupta cu virusul Covid19! 335 de persoane – personalul medical aflat în prima linie la SJU Bacău (medici, asistenți, infirmieri etc) – sunt umilite de un guvern care e – în continuare – cu mintea la alegerile din septembrie, nu la sănătatea populației și protejarea personalului medical!”, declară europarlamentarul Dragoș Benea.



Acesta spune că spre deosebire de guvern, Consiliul Județean Bacău a luat din timp măsuri pentru susținerea personalului din prima linie: CJ a aprobat stimulente financiare, a oferit cazare pentru medici și asistenți medicali în perioada de vârf a pandemiei; Spitalul Județean de Urgență a asigurat echipamentele și materialele de protecție.

Personalul medical din prima linie merită respect, nu umilința oferită de peneliști. În loc să se joace gratuit cu epitetele – numindu-i pe acești oameni „eroi” – liberalii ar fi bine să treacă de la vorbe, la fapte și să le ofere bonusul de 500 euro promis.

Dragoș Benea, europarlamentar



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img