Lucrările de la Podul de peste Trotuș se apropie de final

se estimează că lucrarea se va reda traficului între 15 iulie și 1 august

În urmă cu exact un an începeau lucrările la pod, în condiții de menținere a traficului rutier. Au fost și dificultăți, motivate – în principal – de complexitatea și natura lucrărilor, constând inclusiv în consolidarea malurilor râului Trotuș cu gabioane.

Lucrările se apropie de final, gradul fizic de realizare fiind de peste 70 la sută. “Ce nu au făcut alții în 30 de ani, a făcut guvernarea social-democrată, prin PNDL, într-un an: reabilitarea și modernizarea podului peste râul Trotuș de la Onești”, a declarat europarlamentarul Dragoș Benea.



Constructorul a dat asigurări că, la mijlocul lui iulie/începutul lui august, podul va fi redat traficului rutier, în regim normal.

“Am vizitat joi șantierul, alături de primarul Nicolae Gnatiuc, care a supervizat zi și noapte lucrările astfel încât proiectul să nu se împiedice în birocrație”, a mai spus europarlamentarul băcăuan.

 

Pe la Onești va trece și viitoarea autostradă A13 Bacău – Brașov: acum un an, anunțam lansarea licitației pentru proiectarea autostrăzii – semnarea contractului de proiectare este o chestiune de zile, dacă nu chiar ore. Ca și noul pod peste Trotuș și A13 Bacău – Brașov SE VA FACE!
Dragoș Benea, europarlamentar