Angajații Direcției pentru Agricultură Județeană Bacău, în echipă cu specialiștii Oficiului Județean Fitosanitar, au demarat, de azi, controale în piețele agroalimentare din județ. Acțiunea are drept scop atât verificarea documentelor de proveniență a mărfii, cât și determinarea cantităților de reziduuri de pesticide conținute de produsele agricole aflate în circuitul comercial.
Astfel, vor fi prelevate probe care vor fi analizate în cadrul laboratorului Oficiului Județean Fitosanitar.
„Avem tematică pentru determinarea reziduurilor de pesticide și verificarea conformității produselor cu datele declarate în documentele de însoțire a mărfii. Sunt 6 angajați de la departamentul nostru de control, împreună cu colegii de la Fitosanitar, care verifică atât legumele și fructele produse local sau în țară, cât și cele provenite de la import”, a precizat Adrian Solomon, directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Bacău.
Așadar, pe lângă verificarea etichetelor produselor comercializate în piețe, acțiunile vor urmări inclusiv calitatea și conformitatea cu standardele de comercializare prevăzute de legislația comunitară și națională din sectorul legume-fructe. În funcție de gravitatea faptei, cei care vor găsiți în culpă riscă fie avertisment, fie amendă contravențională de 500 până la 5.000 de lei.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.