23 septembrie 2024
Top StorySpital mobil, ridicat prin contribuția CJ Bacău și a altor județe din...

Spital mobil, ridicat prin contribuția CJ Bacău și a altor județe din Moldova

Consiliul Județean Bacău, împreună cu administrațiile județelor Iași, Neamț și Botoșani, își unesc eforturile pentru a ridica un spital mobil. Unitatea spitalicească va fi amplasată în localitatea Lețcani, județul Iași, în zona Parcului Industrial TransAgropolis, dată fiind existența tuturor utilităților de care ar avea nevoie un asemena edificiu, fie el și provizoriu. Construcția, cu o valoare de 15 milioane de euro, se va face prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Euronest (la care CJ Bacău cotizează, ca membru fondator, cu circa 44.500 de euro anual), din bugetele consiliilor județene, acestea putând să-și recupereze banii din fondurile europene alocate țării noastre, special pentru contracararea crizei Covid -19.

„Așteptăm să vedem ce va decide astăzi, la ședința convocată de Consiliul Județean Iași. O să aflăm care va fi contribuția fiecăriu județ”, a transmis Sorin Brașoveanu, președintele CJ Bacău. Teoretic, spitalul ar urma să fie gata în doar în șapte zile, la care se adaugă și cele maximum 20 de zile necesare livrării materialelor din care va fi construit și echipamentele cu care va fi dotat. Consiliul Județean Bacău, alături de celelalte județe, va contribui la achiziționarea unității mobile ce va fi amplasată la Lețcani.



Cert unitatea mobilă va dispune de o capacitate de 250 de paturi, săli de operații și saloane de terapie intensivă cu o capacitate de 50-70 de paturi, depozite de materiale și echipamente medicale.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img