23 octombrie 2024
ActualitateDosarele de pensionare pot fi trimise on-line de către angajatori, pentru salariați

Dosarele de pensionare pot fi trimise on-line de către angajatori, pentru salariați

De când la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bacău accesul publicului a fost restricționat drastic, numeroase persoane pensionabile, aflate în activitate, i s-au plâns conducerii instituției că sunt trimise la aceasta de către angajatorii lor cu dosarul de pensionare. Or, se știe, că la CJP și dosarele noi, de ieșire la pensie, pot fi trimise doar on-line, prin fax (0234/510085) sau Poștă, dar și această din urmă soluție presupune ca persoana care recurge la ea să se expună riscului contaminării cu coronavirus.

În acest context, Alina Iftode, directorul executiv al CJP Bacău, face următorul apel către agenții economici: ”Noi avem o mare rugăminte la angajatori ca să le scaneze salariaților lor, care solicită ieșirea la pensie, toate documentele din dosar și să le trimită on-line la Casa de Pensii. Chiar dacă presupune mai multă muncă, îi rugăm pe angajatori să țină cont de faptul că nu toate persoanele au această posibilitate informatică și, poate, multe dintre cele care o au nu se pricep să o folosească”.



***
Actele, scanate, pot fi trimise de către angajatori, dar și de persoanele fizice (oricine are acces la internet) pe adresa de e-mail www.comunicare.cjpbacau@cnpp.ro. Casa de Pensii va lucra dosarul trimis on-line și, dacă persoana în cauză îndeplinește condițiile legale, ea va fi pusă în plată din momentul înregistrării cererii și a documentelor necesare. Ulterior, respectiv după terminarea stării de urgență, va aduce la CJP Bacău actele în original. Persoanele care nu au posibilitatea să transmită on-line, prin fax ori Poștă cererea și dosarul se vor adresa Casei de Pensii la telefonul 0234/511366. Ele îi vor da angajatului CJP Bacău toate detaliile solicitate de acesta. Lucrătorul CJP le va comunica pe loc numărul de înregistrare a cererii. Ulterior, când va fi ridicată starea de urgență, persoana în cauză va depune la CJP Bacău toate actele și în funcție de acestea, dacă îndeplinește condițiile legale de pensionare de la momentul înregistrării cererii, va primi pensie de la data respectivă, deci retroactiv.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img