15 noiembrie 2024

Arhitectul Cătălin Crețu s-a pus la dispoziția autorităților pentru lucrările de la Spitalul Municipal Bacău

Arhitectul Cătălin Crețu, vicepreședinte al Ordinului Arhitecților Bacău-Neamț, și-a arătat disponibilitatea de a sprijini profesional toate demersurile autorităților, pentru finalizarea Spitalului Municipal, în vederea folosirii acestuia în contextul epidemiei de coronavirus. Arhitectul Cătălin Crețu, care este și consilier local, a făcut anunțul la finalul ședinței extraordinare a Consiliului Local Bacău, care a avut loc astăzi.

„Având în vedere pregătirea mea profesională, am declarat public că mă pun la dispoziția primarului municipiului Bacău și a tuturor celor implicați, cu expertiza și experiența mea, să ajut la finalizarea acestei investiții. Evident, este un demers voluntar, pro-bono, nu aștept niciun fel de recompensă, de nicio natură. Este pur și simplu un gest de solidaritate”, a declarat Cătălin Crețu.



De altfel, arhitectul băcăuan a făcut tot astăzi o vizită la șantier, împreună cu primarul Cosmin Necula, cu președintele Consiliului Județean, Sorin Brașoveanu, cu alți reprezentanți ai administrației locale, pentru o evaluare.

„În mod realist, etajele 4 și 5 ar putea fi funcționale în scurt timp. Situația nu este una unitară. Există saloane unde este nevoie de o dezinfecție, se aduce mobilierul și echipamente pentru băi și pot deveni funcționale. În altele, este nevoie de mai multe lucrari. Instalația electrică este in mare parte realizata, mai trebuie doar niște chestiuni definitivate. Cea mai mare problemă este la echipamentele de răcit și încălzit (chillere), care trebuie văzut dacă pornesc. Oricum, este nevoie de o regândire a rețelei de tubulaturi și racorduri, o parte există până la nivelul saloanelor, o parte sunt lipsă”, explică arhitectul Cătălin Crețu.

Potrivit opiniei expertului, trebuie armonizată intenția Direcției de Sănătate Publică și realitatea din teren, pentru că nu tot spațiul ar putea să îndeplinească condițiile de a funcționa în regim de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), care este unul extrem de complex și necesită facilități care nu se pot asigura momentan. Arhitectul Crețu consideră că cel mai realist ar fi ca cele două etaje, pentru a fi gata repede, ar trebui să primească destinați de spații de tratament, care să fie utilizate în contextul apariției potențialelor cazuri de coronavirus.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014