2 octombrie 2024
EducațieOlimpicii alecsandrieni, în așteptarea etapelor naționale

Olimpicii alecsandrieni, în așteptarea etapelor naționale

Anul școlar 2019-2020 a început deja să-și desemneze olimpicii, iar elevii CNVA nu fac excepție.
Deși decimat de teribilul accident de anul trecut, care i-a zădărnicit participarea la etapa națională, lotul de elevi alecsandrieni care fac performanță la disciplina Biologie și-a demonstrat perseverența și capacitățile de învățare și anul acesta. Tinerii au dovedit că nimic nu-i poate opri din drumul cunoașterii căruia li s-au dedicat. În consecință, la Olimpiada judeţeană de biologie care a avut loc pe 7 martie, elevii Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău coordonați de prof. Emanuela Oiegar au obţinut numeroase premii şi menţiuni, având cea mai bună clasare dintre şcolile participante.

La clasa a XII-a, Sebastian Romeo Pintilie, aşa cum s-a întâmplat în fiecare dintre anii de liceu, s-a calificat din oficiu, cu Premiul I, la faza naţională.Țelul lui pentru acest an este o nouă participare la faza internaţională, după frumosul rezultat din anul școlar precedent la aceeași etapă, care a avut loc în Ungaria, unde a obţinut argintul pentru România.



La clasa a XI-a, cu premiul I, s-a calificat la etapa națională, din oficiu, eleva Ştefania Enache, iar la clasa a X-a, premiul I şi calificarea din oficiu la națională au fost obţinute de către eleva Ioana Angeles Luncaşu-Gabor. Este demn de menţionat că cei 4 elevi participanţi de la clasa a X-a, specializarea Știinţe ale naturii, au obţinut punctaje eligibile pentru a merge mai departe la faza naţională, fiind clasaţi pe poziţiile: I (Ioana Angeles Luncaşu-Gabor), II (Anca Ghiugan), IV (Alin-ŞtefanVizitiu) și V (Melinda Nistor). Se așteaptă, așadar, rezultatul final în cazul acestora, pentru a vedea cine completează lotul reprezentativ.
La clasa a IX-a, elevul Teodor-Dumitru Ilisei a obţinut premiul al II-lea, iar Iustina-Elena Crăciun, menţiune, având, de asemenea, punctaje eligibile pentru calificarea pe locurile suplimentare la faza naţională.

Prof. Emanuela Oiegar, coordonatorul acestor performeri, consideră că „deși afectați de trauma accidentului în care am fost implicați în deplasarea către locul de desfășurare al fazei naționale 2019, elevii noștri își urmăresc cu acceași dăruire calea spre performanță, dovadă clară a învățământului de calitate care se realizeazăîn Colegiul Național «Vasile Alecsandri»”.

Un buchet de performanțe

Nici celelalte discipline la care s-au desfășurat deja etapele județene nu au rămas fără rezultate la capitolul calificare la etapele naționale. Cel mai extraordinar rezultat în acest sens îi aparține lui Sebastian Romeo Pintilie (clasa a XII-a), care va participa la trei etape naționale: la Biologie (coord. prof. Emanuela Oiegar), la Lingvistică (coord. prof. Ioan Grințescu și prof. Elena-Dana Popa) și la Științele Pământului (coordonat de un colectiv de profesori: Anișoara Nechifor – fizică, Emanuela Oiegar – biologie, Răducu Galeru – chimie și Adriana Măcincă – geografie).Având aceeași echipă de profesori coordonatori, elevul Alin-Ștefan Vizitiu (clasa a X-a) are șanse de calificare la naționala de Științele Pământului, având un punctaj eligibil. De asemenea, la Lingvistică, s-a calificat la faza națională și eleva Mara Lazăr (clasa a VI-a), fiind coordonată de profesorii Ioan Grințescu și Daniela Enea.
Disciplinele umaniste, deocamdată, au calificați la faza națională la Limba rusă,unde vor participa elevele Andreea Agache (clasa a XI-a) și Ștefania Munteanu (clasa a X-a), coordonate de prof. Angela Sterpu, și la Limba latină, prin elevul Vlad Dumitru (clasa a X-a), prof. coord. Adrian Ifrim. De asemenea, eleva Theodora Ladaru (clasa a XII-a), coordonată de prof. Anca Constantinescu va participa la Olimpiada Lectura ca abilitate de viață (OLAV), iar la Istorie, eleva Ioana Viviana Alexa (clasa a XII-a), prof. coord. Viorel Cruceanu.
La Olimpiada de Astronomie și astrofizică vor reprezenta colegiul la etapa națională elevii Teodora Gurămultă și Iustin Lozincă, din clasa a IX-a, fiind îndrumați de prof. Ovidiu Buhucianu.
În așteptarea celorlalte rezultate, le dorim mult succes la aceste competiții elevilor deja calificați, oricând va fi să aibă loc acestea, având în vedere situația națională cu care ne confruntăm!

Andreea Jugariu, clasa a X-a E



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img