22 septembrie 2024
Top StoryTrotuare și grădinițe noi în comuna Mărgineni

Trotuare și grădinițe noi în comuna Mărgineni

Locuitorii din trei sate ale comunei Mărgineni, situate de-a lungul Căii Moinești, vor circula, pe jos, mult mai în siguranță. Ei nu vor mai fi nevoiți să meargă pe marginea șoselei, riscând astfel să fie accidentați. Nu vor mai fi amenințați de acest pericol, deoarece Primăria Mărgineni, împreună cu Consiliul Local al acesteia, a demarat un proiect care vizează amenajarea unui trotuar modern, suficient ca lățime pentru cel puțin două persoane.

Referindu-se la această investiție, Ionel Popa, primarul comunei, ne-a declarat:



„Trotuarul va avea o lungime de patru kilometri și jumătate. Pornește de la intrarea în Mărgineni, dinspre Bacău, de pe Calea Moinești, și se termină la ieșirea din Luncani. Practic, se întinde pe trei sate, respectiv Mărgineni, Trebeș și Luncani. Lucrarea va fi finalizată în maximum o lună, pe porțiunea satului Mărgineni, iar până la sfârșitul anului, în celelalte două sate.”

Alte investiții

În momentul de față, în comună sunt în curs de execuție și alte lucrări de investiții.

• În satul Luncani, de exemplu, sunt în plină desfășurare lucrările de construcție a unei grădinițe. După cum ne-a mai spus primul edil al comunei, acest obiectiv este ridicat deja în proporție de 40 la sută. Costurile sunt estimate la 1.916.571 lei și vor fi suportate din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și bugetul primăriei care va contribui cu 383.919 lei din suma totală.

• O altă grădiniță (200.000 lei, contribuție din bugetul local), de această dată în satul Barați, a fost construită deja (a fost finalizată în acest an) și este funcțională. Unitatea de învățământ preșcolar are o capacitate de 60 locuri.

• În curs de desfășurare se află și extinderea rețelei de curent electric pe străzile Scoicinei, Iasomiei și Bujorului, pe o lungime de 2.200 metri liniari, pentru care Consiliul Local Mărgineni a alocat 455.553 lei.

• Săptămâna aceasta va începe construcția unui dispensar în Luncani (valoare totală-2.077.996 lei, din care 105.640 lei reprezintă fondurile primăriei, iar restul provine de la PNDL).

• Va continua procedura de achiziție a lucrărilor de reabilitare a școlii din Barați (cofinanțare prin Programul Operațional Regional și de la bugetul local de 179.626 lei)

• Vor continua lucrările de reabilitare a Școlii din Luncani (358.307 lei, contribuția locală), termenul de realizare a acestei investiții fiind luna iunie 2020.

• Tot până în iunie vor fi încheiate și lucrările de extindere a conductei de gaze în satul Luncani, costurile de 391.676 lei fiind, de asemenea, suportate din bugetul local.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img