La Hostel Holland din Bacău a avut loc, în acest weekend, un Hackathon organizat de Cercul „Programare cu Răbdare” (PCR) inițiat și coordonat de profesorul universitar Bogdan Pătruț, la care au participat peste 25 de echipe din toată țara, în total, circa 80 de participanți.
Tema concursului a fost legată de Mărțișor, astfel încât echipele au realizat fie magazine virtuale pentru vânzarea mărțișoarelor, fie jocuri ori chiar aplicatii, una dintre acestea vizând, de exemplu, îngrijirea plantelor de apartament prin intermediul unui telefon mobil.
„Scopul acestui hackathon a fost realizarea unui proiect având ca tema Primăvara. Fiecare echipa a avut la dispoziție 24 de ore pentru a-l realiza iar fiecare echipa a fost formata din două – cinci persoane”, ne-a spus Carina Andreea Ivu.
„Participarea mea la acest concurs a reprezentat o experiență inedită. A fost, pe lângă o modalitate interesantă de petrecere a timpului liber, și un prilej de a cunoaște prieteni noi și de a învăța de la cei care cunosc lucrurile mai bine”, spune Alexandra Nanu.
„A fost foarte frumos aici”, ne-a spus Szilvia Veres, venită de la Zalău. „A fost foarte bine organizat și am apreciat modul în care domnul profesor s-a chinuit să iasă totul bine. Astfel de evenimente mă ajută să învăț lucruri noi pentru ca programarea este o pasiune pentru mine”.
Bogdan Iștoc, student, nu a terminat un liceu de informatica, însă, pentru că știe să-și păstreze calmul și să fie ordonat, s-a ocupat de organizarea evenimentului. „Un Hackathon implică multe. Trebuie să fii atent mereu la toată lumea, să știi să vorbești cu toți, să ții minte multe lucruri”.
Au fost de față și câțiva părinți, veniți să-și susțină copiii. „Fiica mea a participat și anul trecut și o sustinem în aceasta pasiune. Credem că e o meserie de viitor, mereu vor fi căutați programatorii”, spune Costel Filimon.
„Mie îmi plac calculatoarele de când eram mic. Am început să lucrez la un computer de la 7-8 ani iar de la 13 lucram cu aplicatii profesionale. Particip la cursurile organizate de „programare cu Răbdare” pentru că mi-a plăcut animația și grafica”, ne-a mărturisit Ștefan Ambrosie din Iași
Evenimentul a fost sponsorizat de Dedeman si SkyConsult.
Conform Wikipedia, un hackathon (în română scris și hackaton, cunoscut și ca hack day, hackfest sau codefest) este un eveniment în care mai mulți programatori, dar și alte persoane ce participă la dezvoltarea de software (designeri, manageri de proiect etc.), colaborează pentru dezvoltarea unui proiect software. Unele proiecte implică și o componentă hardware. Durata unui hackathon este de obicei între o zi și o săptămână.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.