În perioada 14 – 17 februarie, pompierii militari băcăuani au acționat pentru gestionarea unui număr de 72 de misiuni, la nivel județean. Majoritatea dintre acestea au constat în acordarea asistenței medicale de urgență (45 misiuni).
În afara acestor situații, echipajele de salvatorii au acționat pentru stingerea a 10 de incendii (patru incendii produse la locuințe, șase arderi necontrolate – vegetație uscată), precum și în alte 16 misiuni, în sprijinul comunităților: șase misiuni acordare asistență persoane, trei misiuni de asanare, trei recunoașteri, patru misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și un exercițiu cu forțe și mijloace în teren.
Una dintre situațiile relevante a avut loc în data de 14.02.2020, la ora 16:46, în localitatea Poduri, când salvatori au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe un teren aparținând Consilului Local Poduri.
Imediat, la fața locului s-a deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești, încadrată cu șase militari.
Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Poduri. Din fericire nu s-au înregistrat victime.
Flăcările au fost lichidate după aproximativ o oră, din momentul anunțării, cauza probabilă fiind utilizarea focului deschis în spații deschise.
În urma incendiului a ars vegetația uscată și lăstăriș în focare izolate pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.
În cursul zilei de 15 februarie, pompierii au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs într-o garsonieră din municipiul Onești, strada Republicii.
La fața locului s-a deplasat o autospecială de intervenție cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești, încadrată cu șase militari.
Din fericire nu s-au înregistrat victime.
În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă efectul termic al curentului electric la un aparat lăsat sub tensiune nesupravegheat, au ars bunuri materiale din garsonieră.
Totodată, numărul incendiilor produse la locuințe continuă să se mențină la un nivel ridicat. Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, cetățenii trebuie să conștientizeze riscurile utilizării mijloacelor de încălzire și a instalațiilor electrice cu defecțiuni și improvizații.
Nu uitați!
Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!
Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate, dacă acționați la timp și știți cum să interveniți corect. De aceea, este bine să vă informați dinainte asupra pericolelor cu care vă puteți confrunta și să vă însușiți măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.