21 septembrie 2024
Top StoryPrefectura Bacău a tras linie și a adunat

Punct și de la capăt

Prefectura Bacău a tras linie și a adunat

Instituția Prefectului a prezentat raportul de activitate pe anul trecut. Evenimentul s-a derulat la Centrul de Afaceri și Expozițional „Mircea Cancicov” din Bacău, unde au fost invitate să participe autoritățile publice locale, alături de șefii instituțiilor publice deconcentrate, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, și alte oficialități.

În debutul ședinței, prefectul Liviu Miroșeanu a propus un moment de reculegere, în memoria eroilor Revoluției din decembrie 1989, dar care să marcheze, totodată, și trecerea celor 30 de ani de la istoricul eveniment. „Anul 2019 a fostul unul extrem de complicat, în care am avut trei rânduri de alegeri, precum și o serie întreagă de probleme pe zona de situații de urgență, ceea ce a pus la încercare colectivul Instituției Prefectului. Vreau, din start, să apreciez, că din toate punctele de vedere, ne-am făcut datoria”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu. A urmat, timp de câteva minute, proiecția unui montaj video care, pe un fundal sonor dramatic, a derulat imagini surprinse la principalele evenimente la care a luat parte, anul trecut, Instituția Prefectului.



În prezentarea raportului de activitate pe 2019, Liviu Miroşeanu a ținut să aprecieze activitatea serviciului juridic din cadrul instituției, „coloana vertebrală a Prefecturii”, care, prin verificarea legalității actelor, a determinat, printre altele, o scădere a numărului de dosare aflate în proces la diferite instanțe de judecată. În continuare, au fost prezentate toate categoriile de servicii publice oferite cetăţenilor, de la restituirea dreptului de proprietate privată, măsurile întreprinse pe Corpul de control al prefectului, până la eliberarea paşapoartelor, susţinerea examenelor şi obţinerea permiselor de conducere auto, înmatricularea vehiculelor ș.a. Accentul s-a pus, evident, pe gestionarea situațiilor de urgență înregistrate pe parcursul anului trecut. „Într-adevăr, a fost un an greu, cu multe provocări. (…) Am avut multe întâlniri cu reprezentații instituțiilor deconcentrate, dintre care amintesc atât criza apei sau zăpezile de la începutul anului 2019, cât și tensiunea care s-a resimțit și la noi, în instituție, vizavi de cimitirul eroilor de la Valea Uzului, organizarea alegerile ș.a. La momentul bilanțului, aș vrea să vă mulțumesc și eu pentru aportul pe care l-ați adus instituției, în 2019. Colegilor, le urez să fie aceeași oameni echilibrați, verticali, pe care conducerea Prefecturii să se poată baza”, a fost mesajul subprefectului Maricica Luminița Coșa.

Au mai luat cuvântul subprefectul Dragoş Emil Dragu, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, precum şi șefii instituţiilor publice deconcentrate, colaboratori ai Instituţiei Prefectului ș.a.

La final, prefectul Liviu Miroşeanu le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicarea și pentru profesionalismul de care au dat dovadă în cadrul activităților specifice, urându-le tuturor succes în noul an.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img