30 septembrie 2024
EducațieActivități ale Ligii Studențești din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în 2020

Activități ale Ligii Studențești din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în 2020

Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă cu siguranță una dintre cele mai bine organizate asociații de studenți din țară.



„Începând cu structuri de implicare și formare a voluntarilor, continuând cu activități diversificate pe majoritatea domeniilor și sfârșind cu punerea accentului pe valorificarea pasiunilor și talentelor studenților voluntari în scopuri de dezvoltare personală și profesională, Liga Studențească a devenit cel mai bun cadru în care tinerii își pot valorifica abilitățile.”

Ștefănuț-Iulian Buhuș, președintele Ligii

Fiecare din cele cinci facultăți din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău este reprezentată la nivel de conducere de către un departament, condus de un vicepreședinte. Departamentele au rolul de a reprezenta interesele, valorile, dar și drepturile, prin intermediul studenților reprezentanți din consiliile facultăților și din Senatul Universității.

O acțiune marcantă a acestei organizații este cel mai recent eveniment Snow Festivity, organizat de către Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în perioada 24-26 ianuarie 2020, la Vatra Dornei. Pe parcursul a trei zile, 70 de studenți au practicat ski, snowboarding sau alte activități sportive, dar au și sărbătorit spiritul Unirii, printr-o horă a studenților cu ocazia zilei de 24 ianuarie. Aceasta este a doua ediție a evenimentului, în fiecare an acesta evoluând prin numărul de participanți, dar și prin diversificarea programului. De asemenea, un element foarte important al acestei activități este reprezentat de coagularea diferitelor categorii de studenți, a diferitelor opinii și preferințe, toate acestea fiind așezate sub un scop comun – distracția în stil studențesc. Snow Festivity a deschis seria de evenimente propuse de Liga studențească în anul 2020, care vor pune în practică spiritul de echipă, creativitatea, implicarea și dăruirea studenților voluntari.

În luna februarie este planificat Autobuzul Dragostei,unde voluntarii organizației caută cupluri prin oraș, cărora le oficiază o cununie „de o zi”.

Luna martie propune etapa locală a campioantului de jocuri video LAN Party, etapa finală organizându-se la București,proiectul fiind organizat de LSAC București, membru al UNSR. Pe 14 martie, 20 de studenți vor fi voluntari la Super Teach, eveniment organizat pentru prima dată la Bacău, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Liga Studențească. Luna aprilie ne aduce două proiecte extrem de interesante: Student pentru 3 zile prin intermediul căruia peste 30 de elevi din județul Bacău și județele vecine au posibilitatea de a cunoaște energia vieții de student, participând la cursuri, dar și la activități extracurriculare. Al doilea este Stud Talks, eveniment care propune un set de panel-uri, la care participă absolvenți ai Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău pe diferite domenii importante, dezbaterile concentrându-se pe dezvoltare personală și profesională.

Voluntarii organizației depun eforturi imense pentru a organiza astfel de evenimente, beneficiind de sprijinul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău de fiecare dată. Liga Studențească băcăuană face parte din anul 2007 din Uniunea Națională a Studenților din România, cea mai mare federație de studenți din România.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img