18 octombrie 2024
Advertorial politicApel la respect

Apel la respect

Alăturat bucuriilor prilejuite de sărbătorile Crăciunului și Anului Nou, sfârșitul anului 2019, a adus în fața opiniei publice, prin diferite canale de informație – presa scrisă, audio, televiziune și on-line, noi interpretări a evenimentelor de acum 30 de ani denumite generic „Revoluția Română”.

Mulți dintre autointitulații politologi, sociologi, numerologi, muzicologi, geologi, meteorologi……într-un cuvânt părerologi au minimalizat agravant rolul curajului și a sacrificiului acelora care ne-au adus libertatea, prin înfăptuirea Revoluției Române. Chiar dacă unii definesc cu dispreț evenimentele drept ,,lovitura de stat” sau cred că aceste evenimente au fost confiscate de o grupare… precizez că Revoluția Română s-a întâmplat și a reușit prin ieșirea în stradă a peste un milion de oameni la Timișoara, București și alte orașe ale țării…!!!



Chiar dacă, după decembrie 1989, sunt pe cale de dispariție recunoștința, bunul simț și solidaritatea între oameni, mă simt dator să aduc câteva precizări….. cred eu definitorii, după cum urmează:

1)Revoluția înseamnă o revoltă populară urmată de folosirea armelor de foc!!! ….și așa ceva a fost în decembrie 1989!!!

2)Lovitură de stat, în înțelegerea cea mai simplă, înseamnă preluarea puterii de stat în interiorul aceluiași grup politic… fără sprijin popular!
Așa că, aduc aminte celor care sub masca dreptului la liberă exprimare, întăresc oamenilor ideea că totul a fost în zadar și dacă la REVOLUȚIA ROMÂNĂ ați stat ascunși sub mese sau după perdele, sau ați evitat de frică contactul cu sutele de mii de oameni că, totuși aveți dreptul să tăceți …!!! și totodată vă îndemn să:

1.Nu mai minimalizați curajul și sacrificiul celor care v-au adus LIBERTATEA!!!

2.Respectați aportul și determinarea celor care au ieșit în stradă, sub amenințarea armelor, au demolat DICTATURA, au instaurat DEMOCRAȚIA și au descătușat ENERGIILE CREATOARE ale poporului român….!

3.Nu mai umiliți și condamnați la uitare, martirii Revoluției Române și LĂSAȚI-I SĂ-ȘI DOARMĂ SOMNUL DE VECI…!!!

Că altfel, așa cum se derulează cercetările evenimentelor din decembrie 1989 nu mai rămâne decât să-i uităm, să-i arestăm și să-i condamnăm pe toți cei care au ieșit în stradă, și au înfăptuit Revoluția Română!
Jalnic final….jalnică abordare și jalnică perspectivă a viitorului tinerei generații …!!! Păcat,… păcat de sângele vărsat!

Deputat Constantin Avram,
(Participant la Revoluția Română)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img