18 octombrie 2024
Advertorial politicSenatorul PSD Bacău, Miron Smarandache: „PNL blochează în mod absurd și nejustificat...

Senatorul PSD Bacău, Miron Smarandache: „PNL blochează în mod absurd și nejustificat dublarea alocațiilor copiilor”

În mod neașteptat si stânjenitor pentru familiile cu copii, Guvernul PNL refuză să pună în aplicare legea votată în Parlament la sfârșitul anului trecut privind dublarea alocațiilor copiilor, ce ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Consider că părinții celor 128.000 de copii din județul Bacău trebuie să ceară socoteală Guvernului și parlamentarilor PNL pentru blocarea creșterii alocațiilor la 300 de lei, așa cum s-a votat propunerea legislativă a PSD. Evident, copiii Bacăului și ai acestei țări, precum și familiile acestora, au de suferit în mod grav din cauza acestei decizii a guvernului, care, așa cum indică realitatea, este nepăsător la adevăratele nevoi ale românilor.



Este adevărat, cine nu are copii nu cunoaște eforturile financiare presupuse de creșterea și educația unui copil, mai ales în perioada actuală. Cine nu are copii nu are cum să știe sumele considerabile necesare întreținerii acestora și asigurării unor condiții acceptabile pentru a crește, a învăța și a se dezvolta sănătos și armonios.

Reamintesc că alocațiile de stat pentru copii au fost aproape dublate anul trecut, ajungând la 150 de lei față de 84 de lei, și la 300 de la 200 pentru copiii de până la doi ani, după o altă inițiativă legislativă a PSD. Deși la vremea respectivă PNL a făcut un circ mediatic nejustificat, legat de un amendament de creștere a alocațiilor care era neconstituțional, deoarece nu poți să modifici o lege organică cu un amendament la buget, aceiași liberali refuză acum să aplice legea votată în forul legislativ.

Propunerea PSD de majorare a alocațiilor copiilor a fost votată în Parlament în ciuda împotrivirii PNL și ALDE, ai căror deputați și-au scos cartelele din aparate pentru a nu vota.

Deși, după votarea legii ministrul Finanțelor a declarat că ținta de deficit bugetar pentru anul 2020, de 3,6%, nu va fi depășită ca urmare a dublării alocațiilor copiilor, primul ministru blochează aplicarea acestei legi fără nicio explicație logică!

Curat murdar, coane Orbane!

Senator PSD Bacău,
MIRON SMARANDACHE

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img