29 septembrie 2024
ActualitateLucian Șova, fostul ministru PSD al Transporturilor: "Guvernul Orban-PNL ori nu știe,...

Lucian Șova, fostul ministru PSD al Transporturilor: “Guvernul Orban-PNL ori nu știe, ori nu vrea!”

“Guvernul Orban-PNL ori nu știe, ori nu vrea! Președintele nici nu știe, nici nu vrea!”, spune Lucian Șova, fostul ministru PSD al Transporturilor, după ce s-a aflat că în bugetul asumat de executiv și promulgat de președintele Klaus Iohannis Șoseaua de Centura a Bacăului are asigurată o finanțare de numai 18% din necesar.

Șova spune că Bugetul României, pe componenta de infrastructură rutieră, este o caricatură de care ar trebui să ne amuzăm, dacă nu ar fi de fapt o schimonoseală sinistră care să ne provoace repulsie și dezgust.



“Guvernul PNL afirmă că va da bani pentru finanțarea unor proiecte despre care se știe sigur că nu se vor face anul acesta -centura București, centura Tg. Mureș etc- și nu dă bani la șantiere în plin avânt, cum este centura Bacău, aflată la peste 45 la sută grad de realizare”, spune Lucian Șova.

El spune că dacă ar fi fost ministrul Transporturilor și guvernul său i-ar fi servit așa ceva, ar fi demisionat înainte ca proiectul de buget să fie publicat, fiindcă e o rușine și neobrăzare fără de margini.

“Guvernul PNL le servește băcăuanilor și moldovenilor, în general, ceea ce ei au votat: perspectiva ca centura Bacaului sau Autostrada Moldovei să fie realizate la Sfântul Așteaptă, adică … niciodată. Este o palmă nedreaptă dată unei regiuni întregi, doar pentru că proiectele aflate în derulare aici trebuie stopate, iar finanțările guvernamentale să meargă toate spre Ardeal”, a mai afirmat fostul ministru.

Lucian Șova spune că asta înseamnă un buget trecut prin asumare, nu dezbătut în Parlament cum ar fi fost firesc și corect: “Se pare că niște funcționari de la Ministerul Finanțelor au dorit, cu tot dinadinsul, să-și bată joc de ministrul Transporturilor. Dar noi, ce vină avem?”

Lucian Șova profețește, însă, că atât centura Bacău cât și Autostrada Moldovei pe varianta Brașov-Bacău-Iași se vor face deoarece, cât a fost ministrul Transporturilor a avut grijă ca proiectele acestea să fie așezate pe un drum ireversibil și nici chiar meschinele subfinanțări “de dreapta” nu le vor putea opri.



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img