19 septembrie 2024
SportDe 800 de ori Zanetti: Cu prilejul meciului de la Piatra Neamt,...

De 800 de ori Zanetti: Cu prilejul meciului de la Piatra Neamt, argentinianul va intra in istoria clubului milanez

“Ingerul cu fata murdara”

Javier Zanetti a aterizat aseara in Bacau pentru a intra astazi in istorie. In istoria lui Internazionale: argentinianul in vârsta de 39 de ani va juca impotriva Vasluiului, cel de-al 800-lea meci sub tricoul gruparii milaneze. “Sunt mândru ca pot atinge aceasta borna. Niciodata nu mi-am imaginat ca voi deveni una din legendele acestui club”, a declarat jucatorul achizitionat in 1995 de la Banfield, la sugestia unui fost mare fotbalist al Interului din anii ’50-60: Valentin Angelillo, unul din cei “Trei ingeri cu fetele murdare”. “Ii voi ramâne vesnic recunoscator lui Angelillo”, a marturisit Zanetti.



O pereche de ghete si o mie de vise

Capitanul Inter-ului nu poate uita prima zi petrecuta la Inter: “Aveam in geanta doar o pereche de ghete de fotbal si o mie de vise”. Dupa cum nu poate uita nici noaptea dinaintea debutului (“n-am dormit mai deloc deoarece <San Siro> mi se parea la o eternitate distanta de realitate”) si nici pe cea de dupa triumful din Liga Campionilor contra lui Bayern, in 2010: “Pâna atunci, cele mai importante succese fusesera Cupa Uefa in ’98 si primul titlu, cel din 2006. Cucerirea Ligii a fost maximum”.

Mai batrân decât propriul antrenor

Inter Milano varianta 2010 e deja istorie. Astazi, gruparea “ner-azzurrilor” are o cu totul alta fata: una foarte tânara. Precum cea a antrenorului sau, Andrea Stramaccioni, care e cu trei ani mai mic ca vârsta decât insusi Zanetti. “Conducerea a imbratisat o noua filozofie, una care face loc tinerilor. Asta nu inseamna ca nu suntem competitivi. Stramaccioni? Va ajunge un foarte mare antrenor”, a declarat “legenda argentiniana” despre tehnicianul venit in primavara de pe banca echipei de tineret a Interului.

Cu Lucescu a jucat vârf de atac

“Pupi” Zanetti, asa cum il striga prietenii, aproape ca a pierdut sirul antrenorilor pe care i-a avut la Inter. “Primul a fost Bianchi. Apoi Hodgson. Si apoi… inca multi altii”, rememoreaza, cu zâmbetul pe buze, “Mister 800”. Nu-l uita pe Mircea Lucescu: “Sub comanda lui am jucat o data vârf de atac”. Si nici pe Marco Tardelli: “A fost singurul cu care nu m-am inteles, desi am jucat mereu sub comanda sa. Pur si simplu, vedeam fotbalul in mod diferit. Perioada cu Tardelli pe banca a fost singura care m-a facut sa ma gândesc la o despartire de Inter”.

Azi – jucator, mâine – conducator

Soarta a vrut ca Tardelli sa plece si Zanetti sa ramâna. Pentru a scrie istorie la Inter. “Anul acesta, vrem sa cucerim Europa League. E adevarat, Europa League nu e Champions, insa ramâne un trofeu prestigios. Cât despre campionat, Juve ramâne favorita, dar nu ne dam batuti”. Cât va mai juca Zanetti? Nu o stie nimeni. Nici chiar direct interesatul. “Pupi” stie insa ce va face dupa ce-si va agata ghetele in cui: “Vreau sa ramân la Inter, in structurile de conducere”. Asa cum a ramas si bunul sau prieten, columbianul Ivan Cordoba, promovat team-manager. Team-manager-ul unui Inter de legenda. Condus din teren de Javier Zanetti, omul celor 800 de tricouri “ner-azzurre”.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img